Snart lämnar vi över stafettpinnen till AD:s och utvecklare

Johan Berndtsson

I dagarna användningstestades de tänkta interaktionsflödena för Sydsvenskan.se med riktigt goda resultat. ”Samtliga testpersoner hittade kundservice direkt” – så placeringen i överkant längs linjen verkar fungera utmärkt.  ”Ingen hade några problem att navigera i menyn och förstå strukturen” – nu ska vi bara spika vilka menyval som ska ligga i huvudmenyn i slutändan. Detta är två exempel på saker som kommit fram under testerna. Materialet analyseras fortfarande för fullt.

Sydsvenskans redesignblogg får vi fortsatt insiktsfull input. Många hänger upp sig på det grafiska och påpekar viktiga saker om radavstånd och typografi. Det är förståeligt eftersom våra interaktionsskisser kanske ser ganska färdiga ut. Men den färdiga känslan är egentligen en illusion - det återstår fortfarande ett omfattande arbete med att arbeta igenom färg, form och typografi . Detta är frågor och avväganden som vi nu överlåter till AD:folket att slipa på.

Stafett

Återigen står man alltså inför det vanliga dilemmat man ofta hamnar i när det gäller detaljeringsgraden. En svår avvägning. För att användningstesterna ska ge så mycket som möjligt har vi lite motvilligt valt att sätta en tillfällig grafisk form och känsla. Helst av allt skulle vi testat på något mycket mer skissartat – men då finns det alltid en risk att designens ”blyertsstrecksnivå” ger resultat som bara speglar användningen på samma ruffa nivå. Denna gång valde vi alltså att detaljera ovanligt långt, men ser fram emot att låta de formansvariga göra underverk vad gäller luftighet, läsbarhet och färgsättning.

 

/Isa Hardemo

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • isa hardemo

    Rättelse: Det är inte i själva redesignbloggen utan i följande jaikutråd vi fått reflektionerna:

  • Peter H

    ingen iteration elle'?

  • jon

    jodå Peter, vi gör ändringar nu, lämnar över till grafiker/ad:s som sätter en design. Denna kommer sedan testas och säkerligen skruvas på igen :)