Foto: Beatrice Bolmgren

Staffan firar 10 år på inUse

Sara Doltz

I år har Staffan Schröder arbetat tio år på inUse. Mycket har hänt, både på företaget och i branschen.

I dagarna är det tio år sedan Staffan Schröder började som interaktionsdesigner på inUse i Malmö. Då var man ungefär 28 anställda, alla hade titeln interaktionsdesigner eller strateg.

– Vi hade ingen AD, projektledare eller några utvecklare. Alla visste precis vad alla andra jobbade med och vi var ett tajt gäng. Mitt första uppdrag var att designa Malmö stads sajt. Vi gjorde en stor Effektkartläggning för hela organisationen och utifrån det tog vi fram ett ramverk och interaktionsdesign – det var ett stort projekt, berättar Staffan.

Stora skiften

På tio år hinner mycket hända, idag är det 130 anställda fördelat på flera kontor. Dessutom har branschen utvecklats enormt mycket de senaste åren, det märks både på inUse utveckling och i kunddialoger, menar Staffan.

– Nu vet de flesta vad UX är. Då jobbade vi hårt för att sälja in användningstester, men nu ses det som en naturlig del i arbetet. Så på ett sätt har vårt jobb blivit lättare men konkurrensen har blivit större.

3 favorituppdrag

Bland alla de 100-tals uppdrag som Staffan gjort har han några favoriter.

Ett av dem var jobbet som inUse gjorde åt Mittmedia. Deras fråga var: Hur ska vi möta utvecklingen med att fler läste tidningen på nätet efter som intäkterna försvinner från pappersprodukten? 

Staffan var med i teamet som tog fram strategi, koncept- och detaljdesign för hur tidningarna skulle se ut på nätet.

– Det var roligt, intensivt och det är kul att se att våra tankar och vår layout till viss del fortfarande finns kvar.

Ett annat projekt är en kund som Staffan jobbat med i fem år: Studentlitteratur. Där är han UX Lead och hjälper till med bolagets digitala plattform.

– Det är fantastiskt kul att jobba med barn som målgrupp – speciellt att göra användningstester med barn.

Det sista uppdraget som Staffan lyfter är ett som gjordes hösten 2017. Det var ett konceptarbete för en hotell- och resort-kedja i USA. Där var ett team från inUse nyligen iväg och genomförde ett Service Design-uppdrag i Las Vegas.

– Eftersom det digitala och fysiska allt mer smälter samman försöker vi ta greppet på hela kundupplevelsen och sy ihop den. Resorten har en yta där man kan spela på sport och titta på matcher. Men när det inte är några matcher är ytan ganska tom. De ville hitta sätt att förbättra upplevelsen på denna plats, det var väldigt häftigt.

Efter 10 år på inUse, vad är det som gjort att du stannat?
– Den stora variationen på uppdrag. Men också att det är väldigt fritt. Man har såklart krav på sig i sitt jobb men det är frihet under ansvar. Man behöver inte sitta 8–17 varje dag och det tycker jag är härligt. Sen har inUse växt, blivit större, breddat sitt utbud som bolag samtidigt som vi blivit mer professionella. Det är lätt att trivas här.

Vill du också bli en del av inUse? Lämna in en spontanansökan redan idag!

Lämna en kommentar