Ta med dig sällskapsspelet MIG i din iPhone!

inUse Experience

Ett av Sveriges mest sålda frågespel, MIG (Mobile Intelligence Games), släpps nu som applikation för iPhone och iPod touch.

Bakom applikationen står två Chalmersstudenter som ville göra ett annorlunda ex-jobb tillsammans med iPhone-utvecklarna på inUse.

- Vi har tagit fram ett dataspel som är utformat som ett klassiskt sällskapsspel snarare än ett vanligt dataspel, säger Kalle Landin, en av studenterna.

Det var tidigt i våras som han och kompisen Olof Göranson kontaktade inUse för att göra sitt examensarbete för sin utbildning på Chalmers Mastersprogram Interaction Design. Efter att ha utvärderat över 100 idéer föll valet på att ta fram en iPhone-version av det populära frågespelet MIG.

- Vi tyckte att det skulle vara kul att försöka föra över sällskapsspelupplevelsen till mobiltelefonen. MIG passade perfekt som iPhone-app eftersom grundidén redan från början är att spelet ska vara smidigt att ta med sig.

Compete Now, som står bakom MIG, var direkt positiva till Chalmersstudenternas idé.

Under hela processen med att ta fram applikationen stod användarupplevelsen i fokus. Tidigt gjordes observationer av när folk spelade det fysiska MIG-spelet och under utvecklingen testades olika designlösningar på potentiella användare från de identifierade målgrupperna.

- MIG för iPhone och iPod touch har utvecklats för att man ska spela det flera tillsammans på en telefon. Den stora majoriteten av mobiltelefonspel är annars gjorda för att spelas individuellt, eller kräver att varje spelare har en egen iPhone. Man ska prata, ha kul, och umgås, säger Mijo Balic, vd på inUse.

Användartesterna ledde bland annat till att tärningarna slås genom att telefonen skakas och att man kan bläddra bland frågekorten. För att bevara friheten från originalspelet är applikationen designad så att spelarna själva bestämmer över spelets gång. Telefonen skickas mellan spelarna som läser frågor för varandra och sätter kryss i poängblocket.

I MIG för iPhone och iPod touch finns över 500 helsvenska frågor. Priset för applikationen i Apples programvarubutik App Store är 28 kr.


För frågor kontakta Kalle Landin 0730-36 01 28, eller Mijo Balic, inUse AB, 0708 - 45 70 71.


Lämna en kommentar