Tåget är i tid - för ovanlighetsskull?

Jon Karlsson

I Skånetrafikens reseplanerare kan man få information om den valda resans aktuella trafikstatus - information som talar om ifall ett tåg eller en buss är i tid eller försenat. Detta är såklart information som är intressant för mig som resenär, men ikonen som används för att visa att färdmedlet är i tid kanske inte var helt genomtänkt.

Men kanske är det så att Skånetrafiken måste göra sina resenärer uppmärksamma på ”avvikelsen” att tåget i det här fallet är i tid ;)

Den gröna färgen är förvisso bra på att signalera att saker är som de skall, men en varningstriangel är alltid en varningstriangel. Om en ikon överhuvudtaget behövs så hade kanske en "check-ikon" varit mer lämplig ...

Tack Patrik för tipset.

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  • Albin

    Ser man i förklaringen i resplaneraren så kan man se att ikonen " Resan beräknas vara i tid." Dvs så är det inte säkert att tåget kommer i tid. Då kan det vara svårt att ha en "checkikon" för det. Det vore att lura kunden. Det står inte i tid bredvid ikonen som du visar heller.. Det har du photoshoppat dit..

  • Jon Karlsson

    Hej Albin, Du har helt rätt i att det står "Resan beräknas vara i tid" som förklaring till ikonen lite längre ner på sidan. Du har däremot fel i att har Photoshoppat dit texten. Om du tittar på den detaljerade resvägen för en resa som skall vara i tid så ser du exakt den vy som jag visar i inlägget. Tack för ditt svar.