Telefon med löstagbar skärm

Jon Karlsson

Du pratar med en polare i telefon och behöver kolla upp någon information i adressboken. Om du inte kör handsfree så får du be personen vänta, kanske sätta på högtalaren, bläddra fram rätt info i telefonen, läsa upp det (utan att du hör så bra vad personen i andra ändan säger, eftersom du ju tittar på skämen och inte kan ha örat där det ska vara). Ja ... du har säker råkat ut för något liknande någon gång. Men, no more! Inte om man ska tro Fujitsu och DoCoMo i alla fall. De har tagit fram en telefon med löstagbar skärm som gör att man kan prata i en del, samtidigt som man interagerar med själva skärmen.

Visst är det lite kul, men jag tvivlar på att det kommer bli en revolution. Jag har själv problem att hitta min telefon ibland, tänkt bara hur våldsamt irriterande det skulle vara att vara av med den ena delen av sin telefon!

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  • Dominique Siivonen

    Just en sådan telefon har jag önskat mig. Jag tycker det är pinsamt att be den man pratar med att vänta medan jag kollar upp något på mobilen. Genom denna lösning så skulle jag slippa den pinsamma händelsen. Kanske ingen revolution men jag skulle ha en trevligare upplevelse.

    Det är sant att det skulle vara irriterande om ena delen försvinner, samtidigt så försvinner min mobil redan i dag så situationen skulle i det stora hela vara densamma. Dessutom skulle man kunna ha en lösning som hjälpte till att hitta den försvunna delen. Till exempel om man har skärmen så skulle en pil på skärmen visa åt vilket håll den andra mobilen ligger. Dessutom kunde man använda färg på pilen för att visa ungefärlig position i höjdled, blått för nedåt, grönt för samma höjd och vit för uppåt med tillhörande gradering. Har man istället kvar tangentbordsdelen så skulle man kunna använda sig av att tangenterna är upplysta. I den riktning som saknade delen finns så tänds de tangenterna (alltså inte hela tangentbordet) som är närmast (en abstrakt pil) och med motsvarande färgskala. Kom på att det skulle bli en rolig lek för mina barn också (i alla fall de 2-7 år gamla), genom att gömma ena delen och sen fick de leta efter den andra delen!

  • Johan Jonsson

    Den delbara, såg den i Barcelona :) Rolig idé men som sagt vet inte om det blir en hit. Fanns lite annat kul på MWC också som jag skrev om på