Tillfälliga förbindelser med Hyperwords

Jonas Söderström

Hyperwords_2

Hyperwords ger dig ett helt nytt sätt att interagera med webbsidor.

Det är ett tillägg till webbläsaren (ännu så länge bara för FireFox) som gör varje ord på en webbsida till en potentiell länk. Klicka på ett ord, och ett antal menyval blir tillgängliga - för att översätta ordet, konvertera en prisuppgift till annan valuta, söka efter bilder eller Wikipedia-artiklar om just det ordet, eller hitta affärer som säljer tinget.

Det är ett fascinerande koncept. Men efter att ha testat det i en tid undrar jag om nyttan - i praktiken tror jag inte jag använt det en enda gång.

Den krånglar också till interaktionen en del. När jag klickar på andra saker på en webbsida, kommer hyperwords-menyn ibland upp trots att jag inte vill det (till exempel när jag skriver i ett formulärsfält, och dubbelklickar på ett ord för att radera det).

Hyperwords tar  också över webbläsarens egna sökfönster (uppe till höger). Om man vill göra en "vanlig" sökning måste man slå två returslag i sökfältet. Vid ett returslag kommer hyperwordsmenyn upp där också.

Ladda ner och prova om du vill. Det ger i alla fall en del funderingar på nya sätt att interagera med skriven text.

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Micke

    Samma här, jag använde den inte en enda gång på de veckor jag hade det installerat. Idén är god dock. IE8 kommer att ha något snarlikt som de kallar Activities: http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/ie/ie8/features.mspx