To fold or not to fold?

Jon Karlsson

Google har släppt ett litet verktyg som de kallar Browser Size. Som namnet antyder visar verktyget hur mycket av en webbsida som en användare "ser" när de tittar på den i en viss skärmupplösning. Verktyget funkar dock bäst för webbsidor som är vänsterställda, annars får man hålla på och ställa in storleken på sitt webbläsarfönster så att allt hamnar rätt. Det är såklart ett enkelt verktyg, som ger en fingervisning om hur användare tittar. För även om viss information ligger långt ner i vänster sida så finns det vissa saker som gör att vi ändå väljer att fokusera där (bilder av ansikten är en tydligt exempel). Tittar man t.ex. på hur vår hemsida ser ut så tror jag inte att någon missar den stora "Funktion --> Effekt"-animationen, just eftersom det är en animation och att den tar stor plats i förhållande till annat.

browsersize-inuse

Browser Size tar heller ingen hänsyn till att folk faktiskt scrollar. Myten kring just detta tog jag upp för ett tag sedan och jag hittade nyligen ett sida som adresserade det på ett väldigt roligt sätt.

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Peter H

    Jag måste nog säga att 98% som kan se animationen är rätt bra. Gissar att de räknar med mobiltelefoner och dylikt med, och då är animationen inte speciellt välkommen ändock?