Trevlig sajt: travelstart.se

Johan van Ketwich

Det är ju så lätt att kritisera den ena eller andra sajten, produkten eller tjänsten, och konstruktiv kritik är ju dessutom en del av vårt jobb :-). Men det finns ju faktiskt en hel del trevliga saker och webbplatser.

Jag letade resor på Pricerunner för ett tag sedan, och en resesajt som låg bra till prismässigt visade sig vara Travelstart. Dessutom tyckte jag att den var överraskande trevlig att använda. Inget revolutionerande, men en hög lägstanivå, skulle man kanske kunna säga. De hade brytt sig om alla små detaljer och har en del bra funktioner. Bland annat:

 • När man väljer månad för utresedatum flyttas automatiskt hemresedatumet fram
 • Man kan dra i staplar för att begränsa från när man vill åka, komma hem och antal mellanlandningar
 • Sökkriterierna ligger kvar bredvid sökresultatet så det är enkelt att modifiera t.ex. tider och datum
 • Du kan välja vilka flygbolag (av sökresultaten) du vill se resor från med drag-n-drop
 • När du väljer korttyp att betala med byts kortbilden ut och visar vilket som är utgångsdatum och CCV kod

Och lite annat smått och gott. En hel del är ju självklart när man tänker efter, men det är inte alla som tänkt på det.

Travelstartbeta2_2

Det har sedan visat sig att de är på väg att förbättra och designa om sin redan trevliga sajt till någonting riktigt spännande; renare form och fler intressanta småfunktioner. Bl.a. möjligheten att se konkurrenters priser, de integrerar en prisjämförelsesajt.

Dock saknar jag fortfarande att kunna:

- välja avresetid fritt baserat på resmål, t.ex. "jag vill åka till Marocko någon gång i april, vad finns det?"

- eller välja resmål utifrån tid, t.ex. "jag har några dagars lucka i april, vad finns det för varma resmål?"

Det var min spaning idag. Prova själv på www.travelstart.se och beta.travelstart.se.

/Johan van Ketwich

Lämna en kommentar

2 kommentarer

 • Linnea P

  Jag håller med dig Johan i dina sista komemntarer. Varför blir man tvingad att sätta upp så snäva ramar när man ska söka efter resor? Oftast är det ju en av kriterierna pengar, tidpunkt och resmål som är den trånga sektorn inte alla samtidigt. Ska bli spännande att se om de får med något sådant i omdesignen!

 • Mikael

  Efter att de senaste dagarna jagat billigaste resan till Skottland har jag dykt in på mängder av olika "hitta-billigaste-flyget" sidor. Det kan inte vara lätt att slåss om kunderna i denna branchen eftersom alla verkar söka mot samma flygdatabaser och ge nästan identiskt resultat och pris. Ett litet nytt grepp tar www.doodle.se som under sökningens väntetid visar feedback från deras kunder: "Otroligt smidigt" / Helena, London "Trevligt och proffsigt bemötande från kundtjänsten!" / Jesper, Stockholm "Samma resor som MrJet, Travelpartner och alla andra men mycket billigare!" / Cissi, Haninge osv... testa själva. jag satt mest flinande och undrade vem fan som går på det smöret men funderade samtidigt på hur ska man urskilja sig i en sådan hård bransch? Är det marknadsföring man vinner på eller kanske extremt hög användbarhet?