— 1 min read

Ursäkta, men var hittar jag majonnäsen?

Read 533 times

Findusaktamajonnas_2 Trots att det inte syns på honom så älskar min äldsta son majonnäs. På rostat bröd, på limpmacka, på knäckebröd. När jag frågar honom vad han vill ha för pålägg vet jag redan innan vad han kommer att svara. Majonnäs.

Jag köper majonnäs ofta. Faktiskt upp till två burkar i månaden. Jag borde ha lärt mig var majonnäsen finns.

Inte då.

Sedan några år tillbaka ser alla affärer likadana ut. Även om jag inte sett dem så är jag övertygad om att det någonstans finns ett dokument med titeln "Riktlinjer för design och inredning av livsmedelsbutiker". Och handlarna följer riktlinjerna slaviskt.

Tråkigt? Nej, inte det minsta. Det känns bra när man kan hitta de varor man söker genom att gå på känsla, även i butiker som man aldrig handlat i.

Så, hur kommer det sig att jag utan vidare hittar alla andra varor utom majonnäsen? I min lokala butik har jag efter upprepade frågor (supportsamtal?) lärt mig var den finns, men i alla andra butiker är majonnäsens placering ett mysterium.

Den kan stå uppe på frysdisken, vid konserverna, vid senapen, vid dressingarna, eller vid... ja, nästan vad som helst.

Den enda slutsats jag kan komma till är att den som skrivit riktlinjerna missat att ta med majonnäsen.

Om du tillhändelsevis har varit med och författat dessa riktlinjer, eller känner någon som gjort det, snälla, se till att majonnäsen kommer med i nästa version. Bonuspoäng om du dessutom berättar var jag i fortsättningen kommer att hitta denna eftertraktade vara.

/Johan Berndtsson