Vägledningen 24-timmarswebben räddad?

Johan Berndtsson

Äntligen har de namninsamlingar och protestlistor som skickats till regeringen gett resultat. Nu meddelar statsrådet Dan Ericsson att Vägledningen 24-timmarswebben (pdf) ”ska förvaltas på allra bästa sätt även i framtiden”. Jag glädjer mig åt beskedet och håller tummarna för att regeringen kommer med mer konkreta åtgärder för hur arbetet med Vägledningen 24-timmarswebben ska bedrivas framöver. 
 
Det är skamligt och sorgligt att inget har skett fram till nu. Varje dag som går är en förlorad dag för alla myndigheter, kommuner och landsting som haft nytta av såväl Vägledningen 24-timmarswebben som Nätverket 24-timmarswebben i sitt arbete med att tillgängliggöra information och tjänster på webben.Läs också: Regeringen mån om vägledningen, artikel på IDG.

Uppdaterad med korrekt länk 2009-02-05.

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Björn Hagström

    Ja det är verkligen goda nyheter som kommer alldeles för sent. Man har tappat hela gänget som stod bakom vägledningen. Peter Krantz driver ju där vägledningen lever men det behövs som sagt var en myndighet bakom som ger det tyngd. Jag skrev lite om det här: