Välkommen till inUse, Daniel Wikström!

Ola Nilsson

Daniel Wikström har synts ett tag på inUse, men först nu presenterar vi honom som nyanställd. Varför? Jo, Daniel började som ex-jobbare men är nu User Experience Designer fullt ut. Välkommen på riktigt, Daniel!

– Jag har nog alltid haft ett öga till inUse, till största del på grund av FBTB, men också på grund av goda ryktet inom Nordens designsfär. Fast min resa började nog redan under min studietid på Umeå universitet då jag valde bland examensplatser. Jag minns att jag var så väldigt inspirerad efter en föreläsning på senaste trenderna inom UX och Service Design. Efter en snabb googling på potentiella ex-jobbplatser var jag överlycklig när jag såg att inUse hade lagt ut en annons. 

Och nu är du på plats som anställd. 
Vad driver dig och vad är dina styrkor?
– Det finns nog inget bättre än att hjälpa folk komma fram till en insikt, idé eller lösning på något som är lite extra klurigt. När jag jobbade som gymnasielärare under en kort period var ”aha”-upplevelsen hos mina elever det bästa i min vardag. Idag, som designer, har jag samma drivkraft mot mina kunder. På många sätt är min passion också min styrka, att bidra med nytt perspektiv genom att rusta upp med kunskapsgenererande verktyg, metoder som de kan använda som förenklar och förbättrar. 


Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?
– Under mina studier i Sverige och USA har jag varit delaktig i flera olika forskningsprojekt. Men utanför den akademiska världen är nog mitt arbete med startups i Umeå det som betytt mycket, speciellt en kund som drev en verksamhet inom hållbar, miljövänlig och lokal avfallshantering. Jag arbetade till största del med deras tjänsteutveckling under en period. Men att få vara med och påverka i en verksamhet med så pass miljömedvetna, engagerade och omtänksamma människor gjorde verkligen stor positiv inverkan på mig, både på personligt och professionellt.

Vad är ditt drömprojekt?
– Jag har ett enormt intresse för artificiell intelligens sedan mina studier inom kognitionsvetenskap, och ser fram emot att nyttja min kunskap för vara med och definiera dess tillämpningar inom UX- och tjänstedesign. 

Vill du också jobba på inUse? Kolla in våra jobbsidor!

Lämna en kommentar