Välkommen till inUse, Per Addenbrooke!

Pelle Sten

Per AddenbrookeNyligen började Per Addenbrooke jobba som interaktionsdesigner på inUse.

Varför jobbar du på inUse?

– För att inUse är ett trevligt företag som faktiskt vill förändra världen. Kompetensen är bred och hög och det är inte utan viss stolthet man sällar sig till den fantastiska skara individer som utgör inUse.

Vad gjorde du innan du började på inUse?

– Jobbade på C Technologies (Anoto), Nokia, ManoCapo, Doberman. Under en period jobbade jag som lärare i designämnen på universitetet. Och för länge, länge sen läste jag litteraturvetenskap.

Vilken bok önskar du att du hade skrivit och varför?

Books of Magic av Neil Gaiman. Den samlar Neil Gaimans typiska tyglade, tedoftande kaos i en liten miniserie och får en perfekt inramning av illustratörerna Bolton, Hampton, Vess, Johnson, Klein. Oavsett vad JK Rowling (och även Gaiman) hävdar är jag övertygad om att protagonisten i Books of Magic, Timothy Hunter, är den förlaga Rowling baserat sin huvudperson Harry Potter på – tanig och ensam pojke med glasögon, får reda på att han är magiker, bestyckas med en uggla och får magiskolning. Frågor?

Vad är bra design, tycker du?

– Bra design är ett resultat av en bra designprocess. När upplevelsen av en tjänst eller produkt känns som en väl fungerande helhet, oavsett sträckning i tid och rum, kan man ana att alla de små ingående delarna fått en genomgående behandling, att inget lämnats åt slumpen. Förvånande ofta, men inte alltid, är det en haltande visuell presentation som skvallrar om att även andra brister står att finna. Men vanligare är att medelst ”fantastisk” grafik försöka dölja ett hjälpligt hopsnickrat inre.

Lämna en kommentar