... väntan är över

Marcus Brisenfeldt

Tänkte bara tipsa om att sökmotorn WolframAlpha som jag skrev ett inlägg om i slutet på mars nu har lanserats. 

Lyckas man formulera frågan rätt gör den ett ganska bra jobb, men det finns fortfarande mer att önska...

/Marcus Brisenfeldt

Lämna en kommentar

4 kommentarer

 • grimen

  Förvånad Vad e det med alla haters? Tycker inuseful dissar lite för mycket över lag. Wolfram kommer att revolutionerar utbildningen i u-länder (och i-länder), och hittills har jag inte träffat någon som inte vet hur sidan skall användas. Min lillebrorsa kom igång på direkten. Själv sista året på KTH och sitter med Wolfram och beräknar diskret matematik på 20 s som annars tog 15 min. Kommentar-trolls hör man ofta, men blog-trolls är nästan värre. Dissa inte allt för teknikens skull, det är inte konstruktivt.

 • Marcus Brisenfeldt

  Beklagar grimen, jag måste ha uttryckt mig slarvigt. Dissar inte WolframAlpha på något sätt, hade jag inte gillat den, hade jag inte tipsat om den. Kan alltså bara hålla med dig om att den kommer att revolutionera, inte bara utbildningsområdet, utan även söktjänsterna på nätet. Det jag menar är att tjänsten så här långt, säkert först och främst riktar sig till just den målgruppen som pysslar med diskret matematik. För en humanist som jag är det inte alltid lika lätt att formulera frågorna på ett bra sätt. Och kanske inte heller lika lätt att få svar på de frågor man har. Men Wolfram är ju en skarp kille, därför finns det ju hopp om att han trollar lite till.

 • Pella Bergquist

  Har filat på ett eget blogginlägg om WA ett tag nu och till Grimen vill jag säga att även om WA är enkel att använda är upphovsmannen matematiker; alla matematiker jag känner är lyriska; alla vi andra känner oss inte riktigt som vi tillhör målgruppen. Typ. Och vem målgruppen är har betydelse. Diskret matematik? En majoritet av befolkningen också i Sverige lyckas leva bra liv utan att ens ha hört termen. För oss är WA inte så ohyggligt fantastisk ;-) WA är inte en sökmotor utan ett sökinterface till ett visst (matematiskt) sätt att betrakta och sortera information. Som ett uppslagsverk, ungefär. På många sätt briljant, men inte riktigt vad jag behöver, så för mej är det bara en kuriositet. Än så länge. Blogginlägget? Det har jag fortfarande inte hunnit plita ner ;-)

 • Jon

  En intressant artikel om WolframAlfa i jämförelse med Google: http://mashable.com/2009/05/19/wolfram-alpha-better-than-google/