Vårens kurser är här

Sara Doltz

inUse Academy har haft ett rekordår. Aldrig tidigare har de öppna kurserna och vårt hemma hos-upplägg varit så populära. Vårens utbud går inte heller av för hackor.

Under 2017 har fler organisationer velat ha kurser på sin egen hemmaplan. inUse koncept med Hemma hos-kurser har fått ett rejält uppsving, senaste året har inUse Academy haft dubbelt så många Hemma hos-uppdrag om man jämför med 2016.

– Det som många beställare ser som den stora fördelen är att kursen i större utsträckning anpassas efter deras behov. Kursledaren stämmer av med beställaren i förväg och diskuterar syftet, mål och om gruppen har någon speciell utmaning framför sig, berättar Jane Murray, ansvarig för Academy på inUse.

Bredd bland uppdragen

Variationen bland företagen som beställt kurser är stor. Det rör sig om små och riktigt stora företag. Privata och offentliga verksamheter. Produkt- och tjänsteorganisationer. Även non profit-verksamheter finns med på listan av köpare. Det ger även lärarna en stimulans som uppskattas. Alla kursledare är nämligen strateger och seniora konsulter från inUse verksamhet.

Kurserna kan kategoriseras i olika grupper. Metodkurser, som Customer Journey Mapping och Effektkartläggning för de som behöver bredda eller spetsa sin verktygslåda.

Kurser med syfte att bredda kompetensen, som till exempel Service Design och Designa för Beteendeförändring

Passar bäst som hemma-hos

Den nyaste kursen, Ge och ta emot Designfeedback är väl anpassad för att ha som Hemma hos för hela team.

– Deltagarna har uttryckt att den har stärkt gemenskapen. Här har beställaren ofta samlat ett redan sammansvetsat team, men ibland även grupperingar som inte så ofta arbetar tillsammans. Ett team som är bra på feedback kommer leverera bättre lösningar och produkter när kursen är slut och det är måndag igen, säger Jane.

Effektkartläggning populärast

Dock kommer antagligen kursen i inUse egen metod, Effektkartläggning, alltid vara den kurs som ges oftast.

– I Effektkartläggning i praktiken får hela gruppen göra en karta tillsammans, med organisationens tjänster eller produkter i fokus. Många upplever att det blir extremt konkret vid en hemma hos-kurs. Läraren är tillgänglig en tid efter med stöttning och coachning så att metoden blir väl förankrad, berättar Jane.

Vårens öppna kurser har precis släppts. Vill du prata om ett Hemma hos-uppdrag mejlar du enklast till Jane Murray direkt.

Lämna en kommentar