Vi har haft första kursen i Agil Kravhantering

inUse Experience

En av våra viktigaste missioner sedan starten har varit att öka nyttan av IT, både för verksamheter och användare. Kompetensen hos de som beställer och leder projekten är en avgörande faktor för att projekten skall leverera bra lösningar.

Därför har inUse nu kört första kursen någonsin för beställare av agila projekt. Vi vet att agila team presterar bättre än traditionella vad gäller att leverera i tid. Men, det är svårt att vara beställare i agila team. Det krävs tid att prioritera och godkänna och du får hela tiden detaljfrågor som du måste ha svar på.

Det finns gott om kurser i agila metoder, som nästan alla handlar om hur teamet jobbar. Det här är första kursen som ger beställaren konkreta verktyg för att styra sitt agila team. Detta blir möjligt genom att beställaren själv tar fullständigt ägarskap över kraven. Resultatet blir ännu effektivare team.

Vi har lagt upp kursen som en kronologisk berättelse från idé till färdig produkt, där vi beskriver din roll som god beställare.
—Ingrid Domingues, Metod- och utbildningschef på inUse. (fd Ottersten)

Kursen ger svar på det som många andra kurser missar, som t.ex. vad ett agilt arbetssätt får för effekter för dig som beställare, och hur du skapar du en effektiv process för att hålla koll på kraven.

Nu när vi kört kursen en gång har vi fått kvitto på att vi tänkt helt rätt, berättar Ingrid Domingues. En av kursdeltagarna sa “ så skönt, nu vet jag att jag ska skriva User stories så att jag känner mig trygg med att jag vet vad jag får”

Lämna en kommentar