Vill du testa Lodestar?

Johan Berndtsson

Lodestar_logo

Utvecklingen av Lodestar pågår för fullt i inUse Lab1's lokaler i Malmö. Med Lodestar vill vi hjälpa människor att bli mer medvetna om sin elkonsumtion. Studier har visat att vi behöver mer än bara tillgång till information för att ändra vårt beteende kring elkonsumtion. Elmätare som grafiskt visar elförbrukningen i hemmet (exempelvis efergy) är ett steg i rätt riktning, men det behövs mer stimulans och fler drivkrafter för att verkligen förändra konsumtionsbeteendet. Med Lodestar vill vi därför skapa ett system som hjälper dig att kontrollera din elkonsumtion och som dessutom är inspirerande och roligt att använda.

Nu finns chansen för dig att medverka i Lodestars användningsstudie. Så snart de första prototyperna är färdiga ska Lodestar ut i verkligheten, och vi vill veta vad du tycker. Fyll i vår enkät nu, så kan du bli en av de som får testa Lodestars första serie. 

Enkäten ska ge ett urval av deltagare till en intervju om elkonsumtion, datorvanor och socialt nätverkande. Intervjun genomförs i ditt hem och beräknas ta ca 30 min. Bland de som ställer upp på intervju får 20 personer chansen att vara med i Lodestars användningsstudie. De får därmed sin egen Lodestar, helt gratis!

Frågor skickas till lab1@inuse.se

/Linda Silfverberg

Lämna en kommentar