Vill du vara lika innovativ som Apple?

Jon Karlsson

Jag får börja med att önska er en god fortsättning på det nya året! Jag tror nog att merparten av oss som jobbar med design på olika sätt ser Apple som en förebild när det gäller innovation och användbarhet. Det är heller inte ovanligt att man från kunder hör uttalande som "Jag vill att det skall vara snyggt och enkelt - som min iPhone". Att Jag sprang nyligen på en gammal (2008) artikel från Pragmatic Marketing som handlar om hur man på Apple jobbar med just innovation och design.

Slutsatsen? Föga förvånande krävs det en hel del resurser och tid för att vara så innovativ. Intressant läsning hur som helst.

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Marcus

    Det är kul att höra hur många verkligen refererar till apples produkter när dom pratar om hur det ska kännas eller upplevas, men frågan är verkligen om apples produkter var så enkla att använda första gången man fick känna på en. Många glömmer bort att det kommer alltid finnas en inlärningskuva på nya produkter och det är snarare tiden som avgör om en produkt kommer att kännas mer eller mindre intuitiv.

    En intressant artikel om detta är: http://www.90percentofeverything.com/2011/01/14/whats-wrong-with-a-little-learning-curve/