World Usability Day: How to be a UX Superhero!

Johan Berndtsson

Under World Usability Day höll vi på inUse totalt fyra olika presentationer. Här kommer Johans presentation om hur du blir en UX-superhjälte!

Även om det inte är helt enkelt att få en bra bild av vad som sades så hoppas vi att själva presentationen kan ge lite inspiration. Om du är mer nyfiken, så är detta en av de presentationer som vi erbjuder som inspirationsseminarie.

Missa inte att vi firar World Usability Day genom att halvera priset på våra utbildningar om du anmäler dig senast måndag och anger WUD13 som rabattkod!

Lämna en kommentar

6 kommentarer

 • Thomas Svenson

  Håller definitivt med om att det gäller att få med utvecklarna motiverade och med på UX-tåget.

  Med min erfarenhet, främst från open source, så är en av dom största utmaningarna att förändra bilden av att UX != UI.

  Utmaningen är ju inte direkt lättare då utvecklare har 'uppfunnit' DX (Developer eXperience) för att särskilja sig från UX.

  Det är lite synd då det i många fall gett en falsk bild av att utvecklare inte har några egna UX-problem att relatera till. Vilket då även förstärks av missuppfattningen UX = UI.

  Ett trick jag med framgång använt då är att helt enkelt fråga ifall dom använder API:er. Finns ju inte många utvecklare som kan svara nej där direkt ;). Då är UI mer bortkopplat och det blir helt plötsligt betydligt enklare att förklara vad det handlar om. Detta då det knappast råder brist på dåligt designade API:er.

  Med det som utgångspunkt så har UX-diskussionen helt plötsligt blivit betydligt mer relevant och det blir lättare att även gå in på andra delar av projekten.

 • Johan Berndtsson

  Bra kommentarer Thomas! Dock - jag klantade mig och bäddade in fel presentation i denna bloggpost. Den du kikat på är Therese presentatation, som dyker upp i en annan bloggpost om några dagar. Nu ligger "rätt" presentation här... men jag ville inte ta bort din kommentar utan vidare... Du bestämmer om du vill låta den ligga kvar här, ta bort den, eller flytta den till posten om Therese presentation som dyker upp om några dagar. Hemskt ledsen för mina fumliga fingrar...

 • Thomas Svenson

  Hoppsan, antar ni hade rätt kul på seminariet då Johan. (Synd jag fick nys om det så sent att det inte fanns plats kvar.)

  Jo, nu när du bytt presentation så ser ju min kommentar mycket riktigt väldigt felplacerad ut.

  Du får gärna flytta den till inlägget där Therese presentation dyker upp. Blir jättebra så.

  PS: Vore trevligt om ni kan lägga till möjligheten att vi som kommenterar kan få meddelande om när svar/nya kommentarer dyker upp. Skulle vara himla smidigt att ha.

 • Johan Berndtsson

  Seminariet var toppen Thomas. Ledsen att du inte fick plats. Vi fick över 50 anmälningar, men vi får bara plats med 35 i vårt största konferensrum... :-/

  Jag skall se om jag kan flytta kommentaren. Tror inte att det går, då det vore som att posta något i någon annans namn, men vi får se. =)

  Skall se vad vi kan göra ang att man som kommentatör kan få mail när nya kommentarer kommer.

  Ha det så bra!

 • Thomas Svenson

  Är nog rätt OK att kommentaren ligger kvar. Uppföljande kommentarer ger ju trots allt både förklaring till 'felplaceringen' och puff för den rätta platsen när den presentationen väl dyker upp.

  Plus like kul läsning om att även dom bästa klantar till det ibland ;)

 • Johan Berndtsson

  Tack Thomas. Då låter vi den ligga. =)