XO Laptopen på plats i Nepal

Johan Berndtsson

I vintras köpte vi en XO Laptop genom programmet One Laptop Per Child (OLPC) - ett program som går ut på att man köper en dator, men betalar för två och där den andra datorn skickas till till ett barn i tredje världen. OLPC-projektet förklarar sin vision såhär:


Mission Statement: To create educational opportunities for the world's poorest children by providing each child with a rugged, low-cost, low-power, connected laptop with content and software designed for collaborative, joyful, self-empowered learning. When children have access to this type of tool they get engaged in their own education. They learn, share, create, and collaborate. They become connected to each other, to the world and to a brighter future.


Den dator som vi fick skickad till oss beslöt vi att i sin tur skänka till Barnhemmet Sofia i Nepal, som grundats av Sofia och Christian Lindblom från Barsebäck i Skåne. Idag tar barnhemmet hand om 8 flickor, som snart skall bli 10. 


Vi fick i dagarna besked om att datorn till slut hittat sig hela vägen från Malmö till Kathmandu och som ni kan se på bilderna nedan så verkar den vara väldigt uppskattad bland flickorna.13072009(003).jpg-for-web-normal

13072009(015).jpg-for-web-normal

04072009(002).jpg-for-web-normal

Vi hoppas att datorn fortsätter vara uppskattad och att den kan bidra till att flickorna får kunskaper om datorer som kan vara nyttiga i deras framtida liv.

Gå gärna in på barnhemmets hemsida och läs mer om deras verksamhet och hur Du skulle kunna bidra till den.


Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Fredrik Broman

    Verkar vara ett jättebra projekt! Vi lägger till det bland förslagen på välgörande ändamål för Twestival Karlshamn ( http://twitter.com/twestivalkhn/ ) i höst och ser om det röstas fram.