Ylva Lipkin, välkommen till inUse Award-juryn!

Ola Nilsson

På SEB har Ylva Lipkin ansvar för bankens Corporate identity & design, där alltifrån inredning, digital design, bankkort till personalens klädsel ingår. En mångfacetterad och kunnig jurymedlem, som dessutom är kulturvetare i botten. I och med Ylva är nu juryn komplett!

Vad hoppas man på för erfarenheter när man tackar ja till att vara med i juryn till inUse Award 2018?
– Jag hoppas få ny inspiration och bredare kunskap om vad som händer inom användbarhet och vad det finns för nya lösningar. Ser också fram emot diskussioner med övriga i juryn, är övertygad om att jag kommer att lära mig en hel del nytt.

Vad hoppas man hitta bland bidragen?
– Nånting oväntat, enkelt och smart som jag inte visste att det fanns. Kanske nåt med empati inbakat?

Vad är det viktigaste inom användbarhet 2018?
– Det som är så enkelt och så svårt: fokus på att lösa kundens riktiga problem. Utgå från kunddata för att skapa personliga lösningar.

Kan du berätta om något misstag du gjort kring användbarhet och vad du lärt dig av det?
– Generellt har vi inom bank och finans tidigare gjort många, stora och dyra misstag med enorma IT-projekt som skulle lösa ”allt”. Nu jobbar vi mer och mer agilt och kundcentrerat och är mitt inne i en stor transformation.


Från inUse har vi tre medlemmar i juryn. Självklart juryns ordförande Sara Lerén, Director of Agile Development and Inclusive Design på inUse, ”den svensk som kommer närmast begreppet webbanvändbarhetsguru” – Jonas Söderström och Business Design Director på inUse, David Dinka.

De tidigare vi presenterat är Anna Eriksson, generaldirektör för myndigheten för digital förvaltning, Malin Wahlqvist, Områdesansvarig på PTS för behov och hinder på Enheten för inkluderande IT och telefoni, Martin Espmark, Head of eCommerce Products, PostNord och Lennart Waldenström, vd ÅF Digital Solutions.

Välkomna allesammans, nu kör vi mot Galafesten den 4 oktober – du anmäler dig här (kostnadsfritt)!

Lämna en kommentar