Skip to main content

Reseguiden

Project
Reseguiden Charter
Our contributions

Elin och Tommy skall åka på semester. Nu när barnen har blivit lite större vore det härligt med en solsemester. Ett ställe med bra barnpooler, nära stranden, med all inclusive, men det får inte kosta över 8 000 kronor per person. I Reseguidens app Charter blir det helt plötsligt oerhört enkelt för dem att få koll på exakt vilka resor som finns, oavsett arrangör, och som motsvarar deras önskemål.

Precis som i de flesta av våra projekt jobbade vi väldigt tätt i ett gemensamt projekt tillsammans med kunden. Tack vare vårt långa samarbete fanns det också gott om bakgrundsmaterial i form av effektkartor och målgruppsbeskrivningar som kunde utgå från när vi tog fram lösningen.

Grundkonceptet satte vi tidigt

– Grundkonceptet satte vi tidigt, baserat på ett antal värdeord som vi ville att kunden/användaren skulle uppleva när hon använde applikationen. Därifrån blev det snabbt uppenbart att kartvyn som bas, men med en snabb och enkel växling till en lista som visar det man just nu ser på kartan, var den bästa av de initiala idéerna, säger Johan Berndtsson, UX-strateg.

När de grundläggande designmönstren etablerats och vi hittat rätt känsla i formen övergick projektet till den fas där man behöver uppleva det faktiska resultatet för att kunna komma vidare. Oppocit Consulting arbetade hårt med att löpande ta fram nya versioner allteftersom teamet upptäckte nya förbättringsmöjligheter.

Samarbetet mellan inUse och Reseguiden har pågått under många år, och omfattat allt från webbplatsprojekt till den framgångsrika mobilappen Sista Minuten.

Vi är mycket nöjda med resultatet. Vi har tagit fram en app med unikt innehåll och som ger användaren en fantastiskt smidig upplevelse när hon ska boka sin resa.

– Niklas Wahlström, en av Reseguidens grundare