As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

AI utser årets vinnare i inUse Award

Read 1451 times

I den sjätte upplagan av inUse Award kommer en AI att ta fram en vinnare i tävlingen. – Äntligen har vi tillräckligt med data för att testa idéen, säger Sara Lerén, juryordförande och Director på inUse som kommer mata AI:n.

Varje år delar vi ut inUse Award. Ett pris som hyllar och lyfter fram svenska lösningar som gör användarnas vardag lite enklare och roligare. Och som hjälper verksamheten bakom lösningen att nå sina mål. Fokus ligger såklart på hela användarupplevelsen och inte bara på utseendet.

En namnkunnig jury har varje år valt ut 10 finalister och slutligen en vinnare. Men nu, efter sex år har inUse tillräckligt med data för att träna upp en AI som kan analysera samtliga bidrag som nomineras, och som kan föreslå en vinnare för juryns ordförande.

– Juryarbetet är både hårt och tidskrävande. Den tid vi sparar på detta kan vi istället lägga på att hjälpa våra kunder att skapa lösningar som gör nytta för människor, verksamhet och samhälle, säger Johan Berndtsson, grundare och chef på inUse

Även om det känns lite tråkigt för juryns ordförande att jobba på med endast robotar är Sara Lerén ändå peppad:
– Jag kommer fortfarande att vara ordförande, kanske blir det lite ensamt när man inte har några kollegor i juryn, men det kommer så klart att vara otroligt effektivt, säger Sara Lerén, juryordförande och Director på inUse.