— 1 min read

Älskling var la du kompassen?

Read 213 times

East_of_hereÅkte ner till downtown Seattle förra Lördagen med familjen för att fika på något av stans hundratals kaféer. Precis som alltid visade det sig svårt att hitta perkeringsplats då det flyttar in mer folk årligen till staden än vad stadsplanerarna hinner bygga infrastruktur. Efter att ha åkt omkring i 20 minuter, och åkt förbi inte mindre än 8 Starbucks och 6 fristående kaféer (ja så tätt ligger de), började situationen bli akut.

Där!, skrek plötsligt den äldsta dottern och pekade på vad som förmodligen var den sista parkeringsplatsen i hela Seattle. Vilken tur tänkte vi, den platsen tar vi omedelbart.

Men vänta, vad står det på parkeringsskylten där sa min fru? "No parking east of here". Men för sjutton gubbar, hur ska vi veta åt vilket håll öster ligger relativt där vi står just nu, utbrast jag? Är det bortom eller hitom skylten?  Har vi någon kompass med oss frågade jag min fru?

För alla oss teknofober som inte bär med oss en GPS eller en kompass i bilen kan det lätt bli svårt att tyda sådana parkeringsskyltar. Att ta fel på väderstrecken i en sådan situation kan lätt kosta över $200.

/Christer Garbis, fd. inUse, numera Microsoft, Redmond WA