As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

"Vårt arbete gör människors liv bättre"

Read 3362 times

Idag välkomnar vi Ellen Orraryd lite extra! Ellen arbetar som UX designer på vårt Malmökontor och jobbar just nu på ett uppdrag på SL.

Så, hur hamnade du på inUse?
– Efter några år som UX-designer på Tetra Pak kände jag mig sugen på något nytt. Även om det ger mycket att jobba med samma produkt och samma användargrupp under lång tid så började det bli dags att vidga mina vyer. En tidigare kollega talade sig varm för inUse som arbetsplats och på den vägen är det!

Vad jobbar du på för projekt just nu?
– Jag har precis börjat i ett projekt för SL där jag kommer att jobba med ett webbgränssnitt som deras kundtjänst använder.

Vad är det roligaste i jobbet som UX designer?
– Anledningen att jag blev UX-designer till att börja med var att det är en roll som kombinerar många av mina, vad jag tyckte, spretiga intressen. Där finns den estetiska biten – form och färg och kreativitet, men också tydliga mål och problem att läsa. Vårt arbete gör människors liv bättre (på det lilla planet eller det stora), vilket känns meningsfullt och motiverande. På sista tiden har jag blivit mer och mer intresserad av research-delen av jobbet. Det är spännande att prata med användare eller se hur de jobbar, och få en inblick i deras liv. Efter en användarintervju eller ett användningstest har jag nästan alltid huvudet (och anteckningsblocket) fullt av idéer på hur jag kan lösa ett problem, nya frågor att gräva mer i, och nya insikter om människor drivs av eller tycker är svårt.

Varför valde du inUse?
– Jag har haft positiv bild av inUse sen tidigare, som en plats där det finns stor kompetens inom UX i kombination med en vilja att dela med sig av den kunskapen. Även att det finns en genuin drivkraft att hela tiden utvecklas och bli bättre. Nu när jag har börjat känns det som om min bild stämde överens med verkligheten :). Det känns lyxigt att jobba på ett ställe där det finns så många andra designers med erfarenhet från alla möjliga olika slags branscher och produkter. Här finns alltid någon att fråga om man har kört fast, och folk är glada över att dela med sig av sin erfarenhet.