— 2 min read

Astmatiker i fokus på inUse Award 2020

Read 2170 times

Under den helt digitala galan stod det till slut klart. AsthmaTuner blev årets vinnare av inUse Award. Grattis! – Det känns otroligt kul, säger Isabella Smolarski, UX Designer på AsthmaTuner.

En livsviktig tjänst. En superb tjänst. Årets vinnare av inUse Award 2020 är en riktigt smart lösning. Som gör astmatikers vardag bättre och enklare. AsthmaTuner.

Så här löd juryns motivering för vinnaren:

När AsthmaTuner ger smidig tillgång till data både för astmatikern och vårdgivaren uppstår nytta i flera led. Behandlingen får bättre precision, astmatikern mår bättre och vården avlastas, win-win-win!

– Det här är superkul, vilken dag för oss! Patienterna och vårdgivarna har gett så mycket positivt feedback, det finns inget bättre än att höra det, säger Isabella Smolarski på AsthmaTuner.

Isabella Smolarski förklarar tjänsten:

– Den används tillsammans med en vårdgivare som skapar en behandlingsplan till sin patient. Patienten testar sin astma genom att blåsa i mätaren och svara på symtomfrågor. Sedan får de en rekommendation för hur de ska behandla astman så som den ser ut just vid testtillfället.

– Innan vår tjänst fanns fick astmatiker nästan gissa sig fram till hur mycket medicin de behövde då astma varierar från dag till dag. Vi visar svart på vitt vad de ska göra för att bäst behandla astman.

Ett hedersomnämnande gick till T-Meeting. Så här löd motiveringen:

Äntligen används AI och machine learning till att skapa nytta för de som verkligen behöver det! När människor tack vare denna tjänst kan ringa sitt första vanliga telefonsamtal på 10 år, då går nyttan inte att ta miste på!

Sendify fick galans andra hedersomnämnande.  Så här sa juryn:

Logistisk huvudvärk blir ett minne blott och tankekraften kan istället spenderas där den gör som mest nytta. Med denna tjänst kan småföretagare enkelt hantera sin frakt, och få mer tid och pengar över till att utveckla sin verksamhet.


Här är alla finalisterna och juryns motiveringar.

Arvsfondens externwebb

Rätt stöd till de som vill söka pengar gör ansökningarna bättre – vilket hjälper Arvsfonden att skapa mer nytta som utvecklar Sverige.

AsthmaTuner

När astmatiker själva kan hålla kolla på sina symtom får de bättre kontroll och färre symtom. Smidigt med pryl och app!

Gröna gårdar

Klimatsmart kött som är sjystare mot både djur och natur – direkt hem till dig med full transparens om var det kommer ifrån.

Sendify

Enkel och kostnadseffektiv fraktbokning för småföretag – så att mindre tid och pengar kan spenderas på logistik och mer på att driva företag.

Yrkesdörren

Matchning med personer i näringlivet underlättar för utrikesfödda att etablera sig på arbetsmarknaden, och ökar mångfalden på arbetsplatserna.

T-meeting

Hörselskadade, döva och dövblinda kan självständigt kommunicera med omvärlden – ett riktigt bra exempel på hur universell design skapar nytta för alla.

Tydligare tal

Med en enkel ljudjustering kan många fler höra vad som sägs i TV-programmen. Tillgänglighet i ditt vardagsrum.


Juryn bestod av: 

Roshanak Fatahian, Business Director på Volontaire och medgrundare till All of us

Tuva Palm, Styrelseproffs, advisor och grundare av aktiefonden SHE Invest

Robert Larsson, Head of Industrial & Digital Solutions Division på Afry

David Dinka, Vice Head of inUse & Director of Business Design

Sara Lerén, Director of Sustainable Design på inUse

 

Allt om inUse Award.