— 1 min read

AW som stöttar Ung cancer 

Read 348 times

Hallå där, Annelie Alm, Manager och Service Designer på inUse I Göteborg. Ni ska ha en afterwork som stöttar Ung cancer, berätta!

– Vi ska umgås efter jobbet och pärla armband som sen kan säljas – och vinsten går till att stötta unga med cancer, allt via Ung cancer

Det är ni på inUse som ska göra detta – hur kommer det sig, hur kom ni på det?

– Vi är många som brinner för välgörenhet och vi alla känner tyvärr någon som har drabbats av cancer. Så nu när det är Rosa bandet-månad och Movember, då kunde vi att en kvällsaktivitet för Ung cancer kändes rätt, både i tiden och i hjärtat.

Finns det nån koppling till era yrken, till detta initiativ?

– Nej inte direkt. Men vi är alla designers som gillar kreativ design som gör skillnad – och genom att pärla får vi ha trevligt, vara kreativa. Och armbanden kan sen säljas och pengarna kan göra lite skillnad för unga som drabbats av cancer.

Kan det blir fler liknande initiativ framöver?

– Det hoppas vi verkligen. All aktivitet hänger på att de anställda är med och bidrar med sin tid och att inUse bidrar med resurser, men redan nu har vi tankar på en aktivitet för Stadsmissionens julklappsinsamling i december.

Är AW:n nåt ni kan uppmana andra företag i branschen, och utanför, att göra kanske…?

– Såklart, vill vi uppmana andra till detta. Det är ju en kul aktivitet med målet att göra gott för en god sak. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något – och alla kan ju pärla. Ung cancer ger dessutom bra stöd för att komma igång med aktiviteten.

Ung cancers budskap om hur de stöttar:

Vi är axeln att luta sig emot.

Vi finns när marken skakar och allt förändras.

Vi faller tillsammans och vi lyfter tillsammans.

Vi skingrar mörkret, tänder ljuset och väcker glädjen.

Vi hittar hoppet, ställer in kompassen och håller varandra i handen.

Vi finns där, varje steg på vägen.