— 1 min read

Bra design avgörande för startups

Read 1025 times

 

 

 

 

Silicon Valley comes to Tech City (London) är en årlig händelse med syfte att hjälpa nuvarande och framtida entreprenörer i england hjälp att skapa nya hi-tech företag.

En av sessionerna handlade om produktdesign och där deltog bl.a folk från IDEO. Huvudbudskapet från sessionen var att bra design är mer avgörande än någonsin för att en startup ska lyckas. Huvudorsaken till detta är att användarna idag förväntar sig bra design. Ribban har höjts helt enkelt.

Så hur skapar man bra design? En viktig sak är att förstå hur användarna använder sig av ens produkt. Använd alla tillgängliga data för att förstå användningen rekommenderar Adam Nash från Greylock.

Tom Hulme från IDEO lovordar "Narrative Design" som bl.a innebär att man föreställer sig hur en användares resa med att upptäcka och använda produkten ser ut.

Matthew Hawn från last.fm poängterar att förstå användarnas behov och hur de använder produkten ger viktiga insikter i hur produkten ska utformas. Panelen var också enig om att de som bygger produkten också ska vara involverade i att förstå användarna och deras behov för att lyckas.

Till sist en varning: Lämna inte över visionen om vad produkten ska vara till användarna utan använd kunskapen om användrarna och användning av produkten i samklang med visionen för att skapa något riktigt bra.

Läs mer här:  http://thenextweb.com/entrepreneur/2011/11/19/for-startups-great-design-is-more-important-than-ever/