— 1 min read

CHI: The error free alarm clock

Read 219 times

Alarmclock_3 Idag drar CHI2007 igång i San José. I närheten av San José Convention Center ligger Hilton Towers där vi bor under konferensen. Ett naturligt val eftersom hotellet stoltserar med en ”error free alarm clock”, något som naturligtvis gjorde oss intresserade.

Redan första natten får vi en indikation på att klockradion kanske inte är helt naturlig att använda. En branschkollega väcks klockan tolv på natten utan att ha satt något larm, och försöker desperat få tyst på klockan i nattmörkret utan att lyckas.

Vi kan förstås ge oss in i en diskussion om vad man egentligen menar med ”Error free”, men nog tolkar man det som att klockradion helt enkelt borde fungera utan några problem.

Efter en blixtsnabb expertutvärdering finner vi tokigt många förbättringmöjligheter. Ett klassisk fel är att lösa användbarhetsproblem med onödigt långa manualer och hjälptexter, något som Hiltons alarmklocka använder in absurdum.

Nej, nog om alarmklockan, nu tittar vi framåt CHI2007. Under första dagen ska vi lyssna på ämnen såsom Colloborative Behavior and Supporting Technologies, Top Field Interviewing mistakes, How to Collect Field Data and Produce a Tested Design in 1-8 week och Photo Sharing. Detta kommer vi naturligtvis att rapportera om här på InUseful.