— 1 min read

Dags för UX Award

Read 340 times

För andra året i rad arrangerar vi inUse UX Award. Priset har som syfte att lyfta fram digitala lösningar som under året gjort användarnas vardag både enklare och roligare. I potten finns ära och berömmelse, men också en iPad signerad av Apple-grundaren Steve Wozniak.

Vi på inUse älskar UX. Därför vill vi premiera de som jobbar för att skapa användbara lösningar som gör verklig skillnad för användarna – men också för verksamheten i sig.

Tävlingen riktar sig direkt till beställarna, det vill säga till de verksamheter och anställda som både beställer och skapar digitala tjänster och lösningar åt sina användare.

– Jag vill att alla sjuksköterskor ska kunna fokusera på patienterna. Jag vill att alla som vill köpa något på nätet, ska kunna göra det så enkelt som det bara går. Jag vill att alla som spelar ett spel ska kunna njuta av denna upplevelse i fulla drag. Kort sagt: Jag vill att alla som använder teknik i sin vardag – oavsett vilken typ av lösning det är – ska känna att tekniken gör livet enklare och roligare, berättar Johan Berndtsson, en av inUse grundare.

Kändistät jury

I år är vi extra stolta över att kunna presentera riktiga toppnamn i juryn: Anna-Karin Hatt, politiker och fd IT-minister, Maria Gustafsson, Kommunikationsstrateg, poddare och kreativ mötesskapare, Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna, debattör och ansvarig för IT-frågor inom Läkarförbundet, Jonas Söderström, informationsarkitekt på inUse och författare till boken Jävla Skitsystem, Karin Nygårds, "Årets punkare inom skolvärlden" och "Årets digitala inspiratör" samt Johan Berndtsson, Service Designer och en av inUse grundare.

Storartat pris

Priset för vinnarna är 20 000 kronor att använda för kompetensutveckling inom användbarhetsområdet samt en iPad Air, signerad av självaste Steve Wozniak, en av medgrundarna till Apple.

– inUse UX Award handlar om att lyfta fram de goda exemplen. Förra året fick vi in massor av riktigt bra nomineringar. Så även om man ibland kan tvivla, som till exempel när man ser system som Polisens PUST, så finns det många bra exempel, men de måste bli mer synliga! säger Johan Berndtsson.

För att nominera besöker du vår sajt och lämnar ditt bidrag. Vinnaren kommer att utses under festliga gala-former under hösten. 

2014 års vinnare av inUse UX Award blev Erättningskollen. Är det du som kniper priset 2015?