— 2 min read

De 10 mest lästa inläggen i #blogg100

Read 532 times

Det har gått 100 dagar och vi har skrivit 100 blogginlägg. Innehållet i texterna är minst sagt blandat. Vi har samlat de tio mest lästa.

När vi den 1 mars hoppade på #blogg100-utmaningen visste vi självklart vad vi gav oss in på. Vi var med även 2014 och bloggade i 100 dagar i sträck. I år har variationen varit stor, vi har skrivit om designprinciper, konferenser, From Business to Buttons, böcker, delat våra bästa tipslistor, startat serier och även drivit med oss själva.

För att fortsätta det lyckosamma konceptet med topplistor så kommer här en sådan om de mest lästa inläggen under blogg100-utmaningen.

1. Mike Monteiros fantastiska framträdande på From Business to Buttons i april innehöll det mesta. Humor, strålande innehåll, igenkänningsfaktor, bra punchlines och något som stundtals kan beskrivas som väckelsemötestämning. Och vi var inte ensamma om att tycka så, applåderna ville inte ta slut, Twitter-flödet fylldes med hyllningar och blogginlägget av Johan Berndtsson toppar därför denna lista.

2. Behöver vi ens kommentera? Steve Wozniak talar om innovation, datorer, Tetrisrekord, hållbarhet, AI och utbildning. Besök omedelbart om du missat detta inlägg.

3. Vårt aprilskämt om att ikonen för hamburgermenyn skulle göras om efter att den mötts av Twitterstorm av vegetarianer hamnar på tredjeplats. Var du en av de som gick på skämtet, eller genomskådade du det direkt?

4. Vad gör vi en dag på inUse? Vi bad några konsulter hos oss att ta en bild var på en helt vanlig onsdag för någon vecka sedan och publicerade sedan flödet.

5. En av fördelarna med att jobba som konsult hos en wearable-aktör är att man ofta får testa och utvärdera andra produkter på marknaden, som till exempel Apple Watch. Det gjorde Pontus Stalin Ehrner förra veckan och tydligen har vi många prylbesatta läsare.

6. Resan vi gör tillsammans med SL intresserar fler än vi någonsin trott. Fredrik Andersson beskrev om hur han, och andra på inUse, arbetat för att skapa en hållbar arbetsmiljö för SL:s trafikledare.

7–8. Vad vore denna lista utan lite typsnittsnörderi? På plats sju och åtta hittar vi två artiklar om just typsnitt: Dels om hur Typografin ser ut i Stockholms tunnelbana samt också Mattias Johanssons topplista på hans 5 favorittypsnitt.

9. Som Jonas Söderström skrev i denna bloggpost: Vi har faktiskt en lag i Sverige som föreskriver användarcentrerad design i arbetslivet, men mycket få vet ens om att den finns.

10. Människor i kris är en mycket speciell målgrupp, hur designar vi för dem? Emil Björklund skrev ett inlägg som både berörde och delades.

Detta var tio inlägg av de 100 vi skrev. Ta gärna en titt i historiken där det finns massor av andra godbitar från våren. Eller har du en personlig favorit? Kommentera gärna och tipsa andra.