As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

De 5 mest lästa artiklarna 2022 – gamla favoriter och läsvärda nykomlingar

Read 1939 times

Ännu ett år har passerat fyllt av reflektioner och analyser, misstag och nya lärdomar, tråkiga nyheter och roliga nyheter och ja – allt däremellan. Något av det bästa vi vet, för att verkligen känna vidden av året som gått, är att ta en stund till att blicka bakåt.

Vad har vi egentligen åstadkommit under 365 dagar? Vilka ämnen har vi läst om och vad vet vi nu som vi inte visste för ett år sedan?

Vi grävde i arkivet och rotade fram de 5 artiklarna som ni har tyckt varit de mest läsvärda under det gångna året.
Så här såg det ut:

 1. 5 tips på kreativa övningar för att bryta isen
  Roliga och kreativa tips på hur ni kan lära känna varandra i ett nytt team, få kugghjulen att börja rulla eller skapa en hög av idéer att spinna vidare på.
   
 2. Era förkortningar stänger mig ute
  Det är inte alltid lätt att vara ny på jobbet och hänga med i det ingrodda lingot som slängs till höger och vänster. Och ännu svårare kan det bli om man möter dem i användningen av olika tjänster. För hur var det nu med tillgängligheten? Vår redaktör Ola Nilsson tog sig en funderare
   
 3. 6 typsnitt du inte får missa
  Tro det eller ej, men detta är en favorit som hängt sig kvar sedan 2017. Men så är det väl med typsnitt, att det är en tidlös form av design. Läs om de 6 typsnitten som aldrig tycks sluta inspirera.
   
 4. Den ultimata guiden till Service design
  Även detta är en artikel som hängt sig kvar, med all rätt. I den här ultimata guiden hittar du allt du behöver för att både skrapa på ytan och djupdyka i allt vad gäller tjänstedesign.
   
 5. 4 insikter för att komma framåt med Design Leadership
  Precis som rubriken lyder – ta en stund till att inspireras och hitta din väg framåt inom designledarskap med hjälp av Linda Stenmarks fyra insikter. Hon är utöver sina titlar Design Director & UX Strategist, frontfigur för kursen "Design Leadership" på inUse Academy. Så med andra ord kan du lita fullt på att hon har koll på kunskapsområdet.

Och det var våra topp 5 för det här året.

Är det något ämne du skulle vilja läsa om nästa år? Hör gärna av dig med tips så ska vi se till att skapa intressant läsning för 2023 också.