— 1 min read

Design i universitetsvärlden

Read 976 times

Christina Li och Mike Monteiro har varit Martin Lindörns favoriter på FBTB. Han besöker konferensen för femte år i rad och hoppas ta med sig mycket matnyttigt hem till tjänsten på Stockholms Universitetsbibliotek.

Martin Lindörn arbetar med UX/UI och interaktionsdesign samt projektledning på Stockholms Universitetsbibliotek. Han har varit på alla upplagor av From Business to Buttons, och ska dit även i 2018.

 Vad ser du mest fram emot?
– Med tanke på att jag arbetar mycket med utveckling av hela organisationen, och särskilt med hur UX och utvecklare jobbar tillsammans, så tycker jag Alla Weinbergs dragning om att designa kultur ska bli intressant.

– Men också Maria Giudice på Autodesk, och hennes prat om att förändra dem. Jag arbetar i en universitetsvärld, med arbetstraditioner som är djupt rotade. Ibland finns det ett visst motstånd för förändring och där ser jag fram emot att lära hur Autodesk jobbar.

UX får ta plats

Martin Lindörn har arbetat på biblioteket i sju år och jobbar med både digitala lösningar, som mina sidor för boklånaren, men även med fysiska processer och rutiner.

– Förståelsen – insikten – att UX och design är viktiga element är absolut större nu än för 20 år sedan, då jag började jobba med detta.

Monteiro och Li bland favoriterna

Från tidigare år lyfter han två föreläsningar som guldkorn. Ett av dem är Christina Lis UX in China från konferensen 2014.

– De kulturella skillnaderna tänker man inte på i många branscher. De flesta designar för svenskar eller på sin höjd för européer. Men vi är ett statligt verk med forskare och studenter från hela världen. Då är det väldigt värdefullt att få höra hur personer från andra kulturer agerar i vissa situationer, säger Martin Lindörn.

Mike Monteiros dragning: 7 ways Designers Screw up Client Presentaions, från 2015 beskriver Martin som en frisk fläkt.

– Designers ska inte bara stå och nicka, vi måste ställa oss upp och argumentera för designen. Det var ett annorlunda och underhållande föredrag.

Missa inte årets konferens – spana in talarna och workshops på From Business to Buttons 2018.