— 1 min read

Det går mot ljusare tider

Read 695 times

Solen skiner, våfflor gräddas och gruset borstas bort. Då är det äntligen vår och klockan vreds fram en timma i helgen. Mycket är det samma år efter år, och vissa problem består trots att vi får bättre och nyare teknik...

Flera undrade oroligt, kommer min smarta telefon verkligen vrida fram klockan? När gör den det? och vilken tid skall jag ställa larmet på för att komma upp i tid? Eller missar telefonen att ställa om på grund av någon mjukvarubugg som för några år sedan?

De flesta telefoner vrider automatiskt fram klockan, om man inte har ändrat i tidsinställningarna på telefonen. Men många är ändå osäkra, år efter år. En oro som väldigt onödig, och som så lätt skulle kunna lösas av telefontillverkarna.

Varför kan inte telefonen säga till på kvällen innan man går och lägger sig? Den skulle lätt kunna meddela att den vet om läget, och att den kommer ta hand om det åt dig så att du kan sova lugnt.

Ett par rader kod, och så mycket oro kan undvikas. Så låt oss hoppas att det går mot ljusare tider även hos telefontillverkarna, så att vi slipper oroa oss nästa år.