— 1 min read

Drivs av utmaningen

Read 386 times

Nyaste tillskottet på Stockholmskontoret heter Torsten Sandbäck. Han tycker det är roligt med motstånd och gör hellre ”det omöjliga” än det som görs på slentrian.

För någon vecka sedan började Torsten Sandbäck arbeta som UX Strategist & Designer på inUse i Stockholm. Har har varit konsult i hela sitt yrkesverksamma liv och kommer närmast från ett större konsultbolag där han arbetade som UX Lead.

– Jag började 1995 som IT-konsult men redan då visste jag att det var UX jag ville hålla på med, även om det inte riktigt hette så på den tiden. Jag hade direkt en nyfikenhet och driv för att ta fram riktigt bra lösningar med fokus på användarna, så jag började tillämpa de designprinciperna mer och mer för varje projekt jag var inblandade i, berättar Torsten Sandbäck.

Tar sig gärna an svåra utmaningar

Designportfolion är bred och rör sig från värmekameror och life science till analyssystem för bioteknik. Något genomgående i hans arbetsliv är att han gärna vill utmanas på jobbet.

– Jag är nog väldigt utmaningsdriven och gör hellre det omöjliga än något som kan göras på rutin. Just nu gillar jag, mer än någonsin, att arbeta med företag och organisationer för att få dem att ta beslut som skapar mest värde för kunden och användaren.

Att göra stor skillnad

Drömprojekten är de där teamet tillsammans kan göra stor skillnad, för både kund och slutanvändaren. Till exempel inom sjuk- och hälsovård.

– Tänk att få utveckla något där vi kan hjälpa någon till ett bättre liv. Det tycker jag är otroligt stort, projekt som känns i hjärtat.