As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

”Effektkartan förändrade mitt liv” – en sann historia

Read 1750 times

Ingrid Domingues på inUse berättar en sann historia om en man som gick Effektkartläggingskursen. Och han hittade inte bara kunskap. Han hittade ett helt nytt liv.

Läs mer och boka plats på Effektkartläggningskursen!

Den andra kursdagens morgon frågar jag alltid ”Har ni haft några tankar över natten om effektkartan och effektstyrning?”. Den här gången blev jag avbruten innan jag hann ställa frågan.

En av kursdeltagarna kom entusiastisk in i lokalen och sa strålande:

”Det här har förändrat mitt liv!”

‘Hjälp’, tänkte jag, ‘hoppas detta blir bra’. Han fortsatte med samma kraft:

”Jag och min fru hade en diskussion om framtiden igår. Ja, fast egentligen skulle vi bestämma hur vi skulle göra med värmeförsörjningen till huset. Vi var lite nyfikna på bergvärme och hade tagit reda på en del. Men efter kursen igår så tänkte jag – effektkartan måste väl vara superbra att använda för en sån här förändring. Alltså, jag ritade ingen effektkarta, men jag tänkte effektmål. Och efter att vi pratat ett tag så började vi se att det var också en massa jobb att få till det med bergvärme. Såklart fördelar också… Men jag ställde den förlösande frågan ‘Vad ska vara skillnaden om tre år?’...

Vad ska vara skillnaden om tre år?

Och lampan tändes! Vi kom helt enkelt fram till att vi är egentligen inte så intresserade av att sköta ett hus. Resultatet av detta blev att vi kom fram till att vi ska sälja huset och flytta in i stan. Njuta mer av varandra, gå på restaurang, bio och teater.

Tack Ingrid, detta förändrade mitt liv!”

Furutom att bli väldigt glad för hans del, blev jag återigen väldigt glad för att teorin om effektkartan verkligen fungerar i praktiken. Istället för att sitta och fundera om funktioner hit och dit, får den dig att lyfta blicken och fundera ”Vad ska vara skillnaden om tre år”. Effektmål i effektkartan lyfter dig till en abstrakt nivå där inga hinder finns och all innovation blir möjlig. Det kan till och med leda till ett nytt liv.

/ Ingrid Domingues, Founder & User Experience Strategist, inUse

Läs mer och boka plats på Effektkartläggningskursen!