— 2 min read

Effektstyrning av IT - Nu på engelska!

Read 421 times

Effect_managing_it_front_resize Mijos och Ingrids bok ”Effektstyrning av IT” (Liber 2004) har just kommit i engelsk översättning – ”Effect Managing IT” (Liber 2007). Jag träffade Mijo för att hör lite om vad som skiljer den engelska utgåvan från den svenska, och om vad som är på gång inom effektstyrningsområdet.

Hej Mijo! Boken ”Effektstyrning av IT” har just kommit i engelsk översättning – ”Effect Managing IT” – berätta lite om den!

Tja … det är en ganska så kraftigt omarbetad version av den svenska utgåvan. Ingrid och jag har försökt att göra innehållet mera lättillgängligt och rakt på sak. Sen har vi också lärt oss en hel del sedan den svenska versionen och en del av det har vi lagt in i den engelska versionen. Så man kan väl helt enkelt säga att det är Effektstyrning av IT fast lite bättre och lite vassare.

Mer lättillgänglig och rak på sak säger du … kan du ge något exempel?

Hmmm … först och främst har vi tagit bort en del svårbegripliga formuleringar :-). I övrigt har vi lagt in fler exempel från verkligheten och så är kapitlet om effektstyrning nu fokuserat på vad man konkret gör i projekt.

Ja, det låter verkligen som en ny version snarare än en översättning. Några planer på en svensk version 2.0?

Oj! Du skulle hört diskussionerna om den engelska versionen ju mer vi funderade desto mer blev det ”Effektstyrning i praktiken” som vi beskrev och det är ju en bok i sig. Till sist beslöt vi oss att uppdatera den svenska versionen och spara ”Effektstyrning i praktiken" till senare. Nästa år kanske. Vi har pratat om att ta den svenska råkopian och lägga ut den på print-on-demand om intresse finns.

Intressant! Då kan man se fram emot fler böcker i framtiden! Vad händer annars härnäst på Effektstyrningsfronten?

Klart det kommer fler böcker! De flesta på inUse när författardrömmar :-). Fast just nu så fokuserar vi på att genomföra certifieringar inom effektkartläggning och effektstyrning. Vi kommer också att köra öppna utbildningar i effektkartläggning under hösten.

Sen kan jag avslöja att vi börjat bygga ett verktyg för att underlätta effektkartläggning och effektstyrning. Om det är någon som är intresserad av att vara med i testpanelen så får de gärna höra av sig till mig (mijo.balic@inuse.se).

Spännande! Mycket att se fram emot med andra ord. Då får jag tacka för att du tog dig tid att prata lite med mig idag.

Jon det är alltid kul att prata med dig! Förresten så vet du ju att jag inte är svårflörtad när det gäller att prata om effektstyrning … det är snarare svårt att få stopp på mig :-).

/Jon Karlsson

*** Vill du äga en egen kopia av boken? ***

Boken kommer under sommaren att bli tillgänglig på Amazon och andra boksidor på nätet. Kan du inte bärga dig tills dess går det bra att höra sig till oss på info@inuse.se, så ordnar vi fram en kopia direkt! Sommarerbjudandet är 250:- med gratis frakt! Ett perfekt boktips för en skön dag i hängmattan med andra ord =)