As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

En efterfrågad, effektiv, trotjänar-kurs

Read 1821 times

Effektkartläggning i praktiken är inUse Academys mest populära kurs. En trotjänare som många vittnat om är en kurs som verkligen ger värde. Innan sommaren gick Sara Lindstedt från Migrationsverket kursen. – Det är en omtalad och efterfrågad metod, säger hon.

Kursen ges såväl på plats på inUse-kontoren, som Hemma hos. Sara tog ett tillfälle på Stockholmskontoret.

– Jag visste att inUse erbjuder den här kursen, så jag googlade helt enkelt upp den och anmälde mig, säger Sara Lindstedt, UX-designer i Migrationsverkets IT-team.

Effektkartläggning är ett fundament inom inUse. Effektkartan beskriver värdet för verksamheten som blir resultatet av lyckad användning. 

– Vi vill förändra mycket i vårt arbetssätt och till exempel arbeta mer hypotesdrivet men ändå behålla användarperspektivet i fokus under hela processen. Jag tror att Effektkartan kan hjälpa oss med detta.

– Bäst med kursen var att vi fick arbeta hands-on med kartan i grupp och lära oss genom att göra, samt att Mikael Sköld som höll kursen är väldigt kunnig på området och guidade oss på ett bra sätt om vi körde fast.

Så vad händer med dina färdigheter i Effektkartläggning framöver nu?

– Jag kommer absolut försöka etablera Effektkarta som en metod inom vår organisation. Först tillsammans med andra UX:are inom mitt projekt, och sen börja bjuda in andra roller på olika nivåer och områden för att sätta behoven och nyttan i fokus på ett övergripande sätt.

Effektkartläggning i parktiken erbjuds såklart som Hemma hos-kurs. Skicka en förfrågan till Henrik Åkesson så hittar ni en lösning tillsammans.