— 1 min read

En levande innovationslegend gästar Sverige och talar på ”From Business to Buttons” 2015

Read 206 times

Ett huvudtema för den kommande From Business to Buttons konferensen är innovation. Därför föll valet som huvudtalare på en entreprenör och innovatör som verkligen förändrat världen.

Det finns få människor som påverkat så många människors vardag på samma sätt som Steve Wozniak. Både genom grundandet av Apple, idag ett av världens mest framgångsrika företag, och genom hans pionjärarbete med Apple I, II och hans påverkan på utvecklandet av ”Macen”.

På inUse påpekar vi ofta vikten av att göra vardagen enklare och roligare för människor. Steve Wozniak är i detta avseende en sann förebild och hjälte. Få människor i modern tid har haft lika stor påverkan på människans digitala vardag som denna levande legend. 

– Utöver att berätta om sitt pionjärarbete med Apple så kommer Steve Wozniak att tala om hur det är att skapa briljanta produkter tillsammans med riktigt duktiga ingenjörer och designers samt ge exempel på tuffa lärdomar och hur man hanterar såväl framgång som motgång i innovationsarbetet. Dessutom hoppas vi på att få en del inblickar i vad Steve tänker om framtiden, och vad som kommer bli stora betydande innovationer under de närmaste tio åren. Det säger Johan Berndtsson grundare av inUse.

Om Steve Wozniak

Steve Wozniak har varit en Silicon Valley-ikon och filantrop i snart trettio år. Han har bidragit till att forma datorindustrin med sin design av Apples första produkter såsom Apple I och II samt genom sin påverkan på utvecklingen av den populära Macintoshen. 1995 tilldelades Steve, av USA’s President (Reagan), the National Medal of Technology för sina exceptionella prestationer inom Apple, vilket är den högsta hedersbetygelse som en innovatör i USA kan få. År 2000 blev han invald i Uppfinnarnas Hall of Fame och belönades med det prestigefyllda Heinz Award. Wozniak är även chefsforskare och en bejublad författare i och med hans bästsäljande självbiografi, iWoz: From Computer Geek to Cult Icon, som gavs ut 2006. År 2014 fick han the Hoover Medal, vilket är en prestigefylld ära som ges för "extra enastående tjänster av ingenjörer för mänskligheten", och blev dessutom invald i Industry Manufacturing Hall of Fame.

Den populära UX-konferensen From Business to Buttons sålde slut på alla ”early-bird” biljetter (100st) på en vecka, och det utan att berätta om vilka talare som kommer. Konferensen äger rum i april 2015.

Foto: Carlos Mario Rios.