As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Engagemang i varje persons förmågor

Read 1537 times

Vi förstärker vårt lärarstall på inUse Academy. Henrik Fagerberg kliver in. Välkommen! – Jag engagerar mig i varje persons förmågor, säger den seniora User Experience Designern.

Ny på inUse, som konsult men också som lärare på inUse Academy – hur känns det?
– Väldigt bra och passande, jag har haft båda rollerna tidigare som konsult. Jag har bland annat föreläst och hållit kurser för Berghs School of Communication.
Vad kommer du köra för kurser?
– Det kommer vara flera olika men i synnerhet är det User Experience-kurser med fokus på själva hantverket och praktisk övning, det är där jag allra mest erfarenhet. Nu i vår kör jag En introduktion till UXAnvändningstester i praktiken och Att presentera UX-design.

Vad är dina styrkor som lärare?
– Att jag även jobbar med det jag lär ut, och att jag verkligen engagerar mig i varje persons förmågor. Att vara konsult håller mig aktuell i allt som händer vilket är grundläggande för att hjälpa andra designers. Och det här med att engergera sig i personers förmågor – det är då man verkligen kan lyfta en person, ta till vara på vad den individen kan och göra ännu mer möjligt. Dessutom lär jag mig väldigt mycket själv av att djupdyka i andras färdigheter.
Hemma hos-varianten är poppis hos oss – vad är dina tankar kring det?
– Det är något som jag fullt ut välkomnar. Det kan vara en tydlig fördel att möta kunden i deras egen miljö. Ofta är folk mer bekväma i sin egen omgivning och kan då än snabbare komma vidare i de diskussionerna.
Vad kommer folk komma ihåg från dina kurser? Nåt speciellt?
– Förhoppningsvis allt! Men om de ska lämna med en sak, så hoppas jag att det är ett nytt nyvunnet eller fördjupat intresse för användardrivet User Experience-arbete. Dessutom brukar man komma ihåg de man möter på kurserna, de andra kursdeltagarna, som ju bjuder på sina problem och idéer.

Henrik kommer att verka som Senior User Experience-designer på inUse parallellt med lärarrollen.


Tre nya kurser:

En introduktion till UX

Användningstester i praktiken

Att presentera UX-design