— 1 min read

Filmtips för regniga dagar

Read 189 times

Här får du lite filmtips för regniga dagar, eller för när du vill krypa in i skuggan med din platta.

En del strömmar du gratis, en del får du betala för. Kanske har du har ett konto eller be din kompis fixa, hen som köpt alla abonnemang som finns för fotboll exempelvis – nu är det ju uppehåll för de flesta ligor och EM är slut. 

Kort film

”IDEO Shopping Cart” – En gammal men god kortfilm om hur en designprocess kan se ut. Se den på Youtube här!

En pod, i flera delar (inte film, vi vet)

”Samhället som designar sig själv” – Hur design kan vara en drivkraft i samhället i stort. Här är den! (För iPhone i första hand, och för Android: Ladda ner tex Podcast Addict via Google Play.) 


Och så lite mer underhållning, men med teknikinslag som du kan diskutera sen medan du rensar jordgubbarna.

Långfilm

”Ex Machina” – ”I en avskild tillflyktsort i bergen pågår ett ovanligt experiment, en begåvad IT-miljardär har bjudit in en ung man att testa en artificiell intelligens hos en kvinnlig robot. Men experimentet förvandlas till en mörk, psykologisk kamp – ett triangeldrama där lojaliteten splittras mellan människa och maskin.” På Viaplay här!

Serie

”Black Mirror”  ”Sci-fi-serie i Twilight Zones anda. Serien tar bland annat upp ämnen som teknikens och det mänskliga psykets mörkare sidor.” Finns på Netflix!

Eller varför inte grotta ner dig i hållbarhet?

”Cowspiracy” – ”Lär dig hur storskaligt jordbruk förbrukar jordens naturresurser – och varför den här krisen har ignorerats av stora miljöorganisationer.” På Netflix!