— 1 min read

Finalist 10: Försäkringskassans Beräkna underhållsbidrag

Read 349 times

Tionde och sista finalist i årets inUse Award är Försäkringskassans tjänst Beräkna underhållsbidrag! – Bakgrunden är ett beslut av vår regering. Hur föräldrarna ska komma överens om vilket underhåll barnen ska ha, för barnens bästa, säger Jenny Cederborg på Försäkringskassan.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut! 

Så presenterar vi den tionde och sista finalisten i 2016 års inUse Award. Det är en tjänst som löser svåra problem på ett enkelt sätt. Försäkringskassans Beräkna underhållsbidrag.

Ett rakt, enkelt och konfliktförebyggande stöd för en jobbig situation – att beräkna vad den underhållsskyldiga föräldern ska betala till den som har barnet boende hos sig.

Så beskriver inUse Award-juryn när de motiverar finalplatsen.

Det är för att underlätta för föräldrarna hur man hjälps åt på bästa sätt, säger Jenny Cederborg, enheteschef för avdelningen Barn och familj, utveckling och stöd på Försäkringskassan.

– Allt syftar att göra det så bra som möjligt för barn​.

 Man har använt kompetens inom Försäkringskassan. IT-avdelningen, avdelningen för sociala kanaler, medarbetarna med försäkrings- och kundkunskap på avdelningen Barn och familj, utveckling och stöd. Och man har använt etxerna reurser.

– Vi har haft ett konsultföretag som hjälpt oss med kundresor, vilka behov som finns, vilka steg och moment vi behöver ha med. Så vi inte får nåt för ett internt behov utan ett kundbehov.

– Vi jobbar hårt med det i allt vi gör, vad medborgarna har för behov.

Allt syftar att göra det så bra som möjligt för barn

Man testade innan man släppte.

– Ja, för att hamna rätt, vi hade exempelvis en grupp som hade behov av att göra såna här beräkningar som vi testade på.

Och man tar emot feedback efteråt.

– Förändringar efter att vi lanserade har vi också gjort. Från början kunde man till exempel inte göra beräkningar på två barn separat, men det kan man nu.

Nu är alla finalisterna ute i ljuset. Du hittar alla tio här på bloggen och på inuseaward.se.

Nu är det det en spänd väntan kvar.  På Prisutdelningsfesten den 20 oktober i Stockholm avgörs vem som tar hem priset! Glöm inte att anmäla dig!


Juryn för inUse Award 2016 består av Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!