— 1 min read

Finalist 4: Touchtech Vendo!

Read 324 times

Nätbutiken möter den reella. Touchtech kombinerar det fysiska och digitala via sin pekskärmslösning Vendo. Helhetsupplevlsen är så bra att det har lett till en finalplats i inUse Award. – Det hjälper kunden till en bättre butiksupplevelse, säger Deniz Chaban, vd på Touchtech.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut! 

Den fjärde finalisten till årets inUse Award vi presenterar är Vendo, en app för större skärmar, för butiker. Så här motiverar juryn: 

Snygg integration av fysiskt och digitalt – pekskärmen som ger merförsäljning i butiken och minskar behovet av lager.

– Bakgrunden är att vi hade en kund för en annan produkt, de sålde skjortor. De hade inte mer än 15 procent av sina produkter i sina egna butiker. Det där går väl att lösa, tänkte vi, säger Deniz Chaban, vd på Touchtech.

Det gjorde det. Med en stor pekskärm kan personalen i butiken visa vad som finns, men som för tillfället inte finns exempelvis i rätt storlek eller rätt färg i den fysiska butiken. 

– De kan se och beställa produkter. Det hjälper kunden till en bättre butiksupplevelse.

Det där går väl att lösa

– Det är designat primärt till att personal bemöter dig tillsammans med tochskärmen, inte många går till en skärm själva. Personalen har saknat verktyg att visa och inspirera till vad mer som finns.

För att hitta rätt jobbar Touchtech löpande med Vendo.

– Den har itererats under ett och ett halvt år. 

– Vi har gjort en hel del tester och släppt i omgångar. Det är inte ett projekt utan en levande produkt som vi anpassar.

Tanken är att butikerna ökar sin omsättning, minskar butikslagret, sparar på fraktkostnader och skapar bättre 'shop-floors' och därmed höjs kundlojaliteten. Och användaren är i fokus. Värdigt en finalist i inUse Award.

– Vad trevligt, det får man tacka för, säger Deniz Chaban.

Vi kommer fortsätta presentera finalisterna här på bloggen och på inuseaward.se. Och den 20 oktober är det Prisutdelningsfesten!

Juryn för inUse Award 2016 består av Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!