— 1 min read

Finalist 7: Vodeville

Read 443 times

Letar du efter streamad film efter middagen men det slutar med att du väljer en du sett förut som är ”sådär”? Nästa finalist i inUse Award vi presenterar hjälper dig att hitta rätt bland alla tjänster. – Vi ville skapa ett Google för laglig film, säger Robin Elmersson på Vodeville.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut! 

Du söker i Netflix, du söker i Viaplay, du söker i C More, du söker i... Sen ger du upp och letar bland föreslagna filmtitlar för just dig. Men det är ofta inget som tilltalar dig alls bland streamingtjänsterna.

Vodeville insåg att det var alltför knepigt.

– Det började för två år sen, en av oss pluggade filmvetenskap och då tittar man mycket på film. Det blev uppenbart hur svårt det är att hitta film lagligt, säger Robin Elmersson på Vodeville. 

– Man googlar och letar på alla tjänster, det finns inte samlat nånstans.

De valde att försöka lösa problemet. För filmerna verkade ju finnas, svårigheten var att hitta dem. De skapade en plattform där man kunde söka i flera källor på en gång, vilket snabbt rönte uppskattning.

– Vi samlade små och stora tjänster, testade det på bekanta och folk i filmbranschen, sen spred det sig via word of mouth.

Filmälskarna visade sig vara tacksamma användare, som gärna hjälpte till med att ta tjänsten vidare.

– Det är en skara människor som är väldigt engagerade, vi har ett gäng människor som är ambassadörer som vi släpper små små förändringar till hela tiden, vi testar med dem.

Vodeville verkar tydligt fylla ett hål, man kan plötsligt hitta sina favoriter och man kan avgränsa sökningen till de streamingtjänster man använder. Så här besriver inUse Award-juryn det.

Ett franskt drama som klarar Bechdeltestet? Vodeville hjälper dig att hitta filmen till fredagsmyset i djungeln av filmtjänster.  

Vad blir nästa steg för Vodeville?

– Många är intresserade av communitysaker. Man vill dela med sig, man vill delta i en gemenskap av filmälskare. Nästa utmaning blir att göra Vodeville till det naturliga stället att göra det på, säger Robin Elmersson.

På Prisutdelningsfesten den 20 oktober i Stockholm avgörs vem som tar hem priset! Glöm inte att anmäla dig!

Vi fortsätter att presentera finalisterna här på bloggen och på inuseaward.se.  

Juryn för inUse Award 2016 består av Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!