— 1 min read

Finalist 8: Kry

Read 431 times

Du får tydlig info om väntetiden, en snabb inloggning med BankID och en enkel videochatt. Kry.se gör läkarbesöket smidigt. – Vi började titta på detta och insåg att det är ju givet att det behövs för vården, säger Johannes Schildt, vd på Kry.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut! 

Träffa doktorn utan att gå till doktorn är inte längre mer sci-fi än att göra bankärenden utan att gå till banken. Finalist nummer åtta är Kry, så här motiverar inUse Award-juryn:.

Är det vattkoppor? Ta ett videosamtal i mobilen med en läkare i stället för att gå till väntrummet med barnet och riskera att smitta andra.  

– Först kollade vi varför det inte hade gjorts förut, om det fanns några hinder. Det fanns det inte, säger Johannes Schildt, 

De tog fram en app där man kunde slippa tidbokningar, slippa väntrum, utan istället få träffa läkare via en videochatt.

– Det är så mycket vi kan göra via mobilen. Väldigt många gånger behöver man inte ta prover, klämma och känna, många gånger räcker det med frågor och samtal.

Det har blivit väldigt uppskattat. Att snabbt kunna få träffa en läkare löser problem i vardagen. Vd:n berättar flera historier på kort tid, när vi ringer upp och meddelar finalplatsen, om folk som blivit hjälpta och nöjda.

– Varje dag är det folk som slipper köra 15 mil till en vårdcentral, det känns bra att jobba med nåt som hjälper folk på riktigt.

Användarna är nöjda. Men arbetet med förbättring fortsätter.

– Vi följer våra kunder väldigt väl och lyssnar på dem, alla kunder får kommentera besöken efteråt, säger Johannes Schildt.

Stor fokus på användarvänlighet och kundbemötande.

– Vi har byggt direkt mot patient, inte mot vården, det tror jag märks. Det märks i användarupplevelsen man får, vårt fokus är patienten. Inom vården är det fint att säga man har det, men det är väldigt sällan man verkligen har det.

Dessutom finns det en stadga med innehåll i botten av Kry.

– Vi är ett vårdbolag som har anställda läkare. Vi har duktiga läkare som förstår mediet.


 På Prisutdelningsfesten den 20 oktober i Stockholm avgörs vem som tar hem priset! Glöm inte att anmäla dig!

Vi fortsätter att presentera finalisterna här på bloggen och på inuseaward.se.  

Juryn för inUse Award 2016 består av Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!