— 1 min read

Finalist 9: Swish!

Read 569 times

Hur gjorde vi förut? Så funderar juryn kring den nionde finalisten av tio som vi presenterar inför inUse Award. Framtagandet av Swish är frukten av ett lyckat samarbete. – Det har fungerat jättebra, det har varit väldigt dedikerade arbetsgrupper, säger Per Ekwall på Swish.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut! 

De närmar sig fem miljoner användare, står det att läsa på sajten. Tjänsten som förändrat mycket, som fått flertalet stora banker att samverka. Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsfösäkringar, Nordea, SEB, Skandia, Sparbanken Syd, och Swedbank och Sparbankerna. Pengar flyttas mellan alla dessa med ett fåtal knapptryckningar. 

– Ett gemensamt arbete mellan många olika personer, affärssidan har varit med, marknadssidan och tekniksidan har varit med, säger Per Ekwall, pressansvarig på Getswish*.

– Det har fungerat jättebra, det har varit väldigt dedikerade arbetsgrupper.

Så här motiverar inUse Award-juryn finalplatsen:

Betala på loppisen på landet, dela enkelt på krognotan, skicka en slant till gatumusikanten. Hur gjorde vi förut?

Användarna är nöjda, gränssnittet är enkelt att förstå sig på. Efter att ha starkt etablerat sig kan man nu spekulera kring vad som står på tur, finns det fler saker att förenkla vad gäller pengatransaktioner?

– Vi följer vart marknaden tar vägen och vad vår användargrupp kommunicerar, säger Per Ekwall hemlighetsfullt om framtiden.

 

*Swish varumärke och tjänst ägs av Getswish AB.


På Prisutdelningsfesten den 20 oktober i Stockholm avgörs vem som tar hem priset! Glöm inte att anmäla dig!

Vi fortsätter att presentera finalisterna här på bloggen och på inuseaward.se.  

Juryn för inUse Award 2016 består av Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!