— 1 min read

Finalist 1: Hygglo!

Read 419 times

Nu börjar vi släppa finalisterna i årets inUse Award! 10 bidrag går till final och först ut är... Hygglo, uthyrningsappen! – Vi ville att den skulle fungera så bra som möjligt från början och att den skulle var enkel för användaren, säger en jublande glad Nanna Helsén på Hygglo.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut! 

När vi ringde upp Hygglo och meddelade att de var i final i inUse Award 2016 blev det jubel.

– Är vi det? Åh gud, vad glad jag blir, shit vad kul, säger Nanna Helsén.

Glädjen är befogad. Att nå final i inUse Award är en kvalitetsstämpel. 

– När vi bestämde oss för att dra igång, så vi la vi 100 procent på att appen redan från början skulle fungera bra. Och att det skulle vara så enkelt som möjligt för användaren.

Bra hållbarhetstänk och hög säkerhet

Hygglo är en iPhone- och Androidapp med Mobilt bank-id som inloggningsform. Kort beskrivet handlar det om en peer-to-peer-tjänst för hyrning och uthyrning av prylar med allt från verktyg och trädgårdsutrustning till bilar och båtar.

inUse Award-juryns motivering lyder: ”Ett enkelt sätt att hyra ut din slagborr eller släpkärra, rökmaskin eller discokula. Bra hållbarhetstänk och hög säkerhet.”

Det ligger idébollande och användartester bakom framgången.

– Vi hade testanvändare innan vi lanserade. Och nu har vi frågat användrana 'vad tycker ni?'. Det är den allra bästa feedbacken.

Helsén kommer fortsätta att ha samtal med användarna för ta med till framtida versioner och det löpande utvecklingsarbetet.

– Jag kommer fortsätta med det här, det är kul att få en personlig relation med användarna.

Juryn – Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström  – har jobbat hårt för att få fram finalisterna i ett jämnt startfält. Vi kommer fortsätta presentera finalisterna här på bloggen och på inuseaward.se. Och den 20 oktober är det Prisutdelningsfesten!

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!