As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 2 min read

”Finalplatsen blir ett kvitto på våra ansträngningar”

Read 1486 times

Det närmar sig Galafesten – den 4 oktober delas inUse Award ut på Vasateatern i Stockholm. Vi har tio finalister som är spända, samtidigt som de är väldigt glada över nomineringen. – Vi känner oss verkligen hedrade, säger Matt Tooth på EasyPark.

Anmäl er till Galafesten där priset delas ut – 4 oktober på Vasateatern i Stockholm!

Med Galafesten om hörnet stiger spänningen kring vem ska få årets inUse Award, eller vem som ska få något av de två hedersomnämnanden som också delas ut. Glädjen att ha kommit så långt som att vara en av de nominerade är stor.

– Det är en ära att lyftas in i ett så starkt gäng finalister, säger grundare Niss Jonas Carlsson på Språkkraft.

– Finalplatsen blir ett kvitto på våra ansträngningar och ger en rejäl motvationboost till hela teamet, säger Hannes Wikström medgrundare och designer på Opti.

– Speciellt eftersom att det är ett pris som inte bara uppskattar en välpolerad produkt utan framförallt fokuserar på användbarhet och vilken nytta den kan skapa för människor.

”Genomsyrar allt vi gör”

Användbarhet är en ledstjärna för finalisterna, det är tydligt.

– Användbarhet genomsyrar allt vi gör. Alltifrån att försöka skapa ett intuitivt användargränssnitt till att kommunicera på ett sätt så att alla förstår. Genom vårt fokus på användarupplevelsen så hoppas vi kunna skilja oss från den traditionella finansindustrin så väl som mot nya konkurrenter, säger Hannes Wikström på Opti.

– Tidigt i processen utfördes intervjuer och viss målgruppsanalys följt av prototypande och användartester. Efter att vi har släppt appen har vi jobbat mer med att kontinuerligt testa implementerade funktioner och flöden och sedan snabbt göra förändringar.

– Vi gjorde det till vårt uppdrag – att göra det urbana livet lättare för våra kunder över hela världen, säger Matt Tooth, PR and Social Media Manager på EasyPark.

Mittmedia, som är nominerade via sitt publiceringsverktyg Aracua, jobbar också nära användarna.

– Vi försöker jobba så nära användarna som möjligt. Både när vi gör produkter för alla våra externa kunder eller alla våra medarbetare. Att jobba nära medarbetarna betyder att vi både frågar och mäter. Ett av våra bästa insiktsverktyg är vår egenutvecklade dataplattform Soldr. Vi har självklart skickliga UX:are men också Data Scientists och andra roller inom data, säger Robin Govik, digitalchef på Mittmedia.

Här är finalisterna med juryns motiveringar

Aracua (publiceringsverktyg hos Mittmedia)

Så enkelt som ett publiceringssystem borde vara – men sällan är. Ett bra arbetsverktyg för journalister som gynnar riktig, lokal nyhetsförmedling i en värld av fake news.

Dit-i-tid (tjänst)

Tydlig mötesinformation och påminnelser som funkar för alla, oavsett förmåga, kan minska andelen uteblivna möten avsevärt. Dessutom en öppen lösning som kan byggas in och anslutas till många tjänster.

EasyPark (app)

Betala utan småmynt. Förläng utan att springa från lunchen. Åk tidigare och få tillbaka avgiften. Smartare parkering, helt enkelt – från Tromsø till Torremolinos.

Funkify (verktyg, Chrome-extension)

Se din sajt genom andras ögon. Funkifys simuleringar av hur personer med funktionsvariationer upplever en webbsida är en ögonöppnare, som ger en nästan smärtsam insikt i vikten av att bygga tillgänglig webb. Ouch!

Opti (app, tjänst)

Lättillgänglig och väldesignad information från en oberoende rådgivare gör det enklare att fatta bra beslut om sitt fondsparande.

Språkkraft Reading Coach (app)

Svenska-träning med verkliga texter kopplade till många pedagogiska verktyg. Lär dig språket och lär känna samhället samtidigt.

Svenskalag (app/webbtjänst)

Förenklad administration betyder mer tid till sporten, till nytta för såväl tränare och spelare som för anhöriga och supportrar.

TipTapp (app/tjänst)

För dig som har mer skräp än tid eller armstyrka är TipTapp din enkla lösning.

Tolkvox (app/tjänst)

Mandarin? Tigrinja? Urdu? Med en tolk i mobilen kan vi prata med varandra – även om tolken sitter på andra sidan jorden.

Trine (sajt/tjänst)

Investera i solkraft i utvecklingsländer. Med ren energi kommer bättre hälsa, minskad klimatpåverkan – och lampan som gör att barnen kan läsa läxorna.


Anmäl er till Galafesten där priset delas ut – 4 oktober på Vasateatern i Stockholm!