— 1 min read

Nudge, nudge.... förändra beteenden med design

Read 1497 times

Nudge Nudge. Vill du designa för beteendeförändring?

Nu är det snart dags för nästa omgång av kursen Att designa med Beteendeföränding, vår kurs om hur man utformar produkter och tjänster som påverkar användarnas beteenden i en viss riktning.

Vi tycker verkligen att du ska gå kursen och vi får bita oss hårt i kinden för att inte använda alla olika tekniker som David – som är lärare på kursen – har lärt oss om hur man påverkar folk. Det vore ju oetiskt.

Vi tvekar därför att nämna att detta är en av våra mest populära kurser, som konsekvent får toppbetyg. Att folk ger kursen toppbetyg vore osjyst att berätta med tanke på hur starkt vi påverkas av vad majoriteten tycker. Vi kan knappast heller nämna att läraren är doktor i kognitionsforskning, eftersom vi tenderar att lita på auktoriteter.

Hur som helst, det är du som avgör om du vill gå kursen eller inte. Du är ju fri att välja (hoppsan, detta var visst en till sådan där övertalningsstrategi).

Om du vill gå kursen se till att anmäla dig snart, det finns bara några få platser kvar (ja, just det, när tillgången är begränsad, ökar efterfrågan) och det är osäkert när kursen går igen (nämen, vi gjorde det igen).

Tyckte du att detta var kul skrivet? Då har du kanske en positiv känsla för oss. Det känns bra för oss, men vi måste såklart vara öppna med att folk vi gillar har större inflytande över oss. Det är viktigt för oss att du vet om det!


Läs mer om kursen här!