— 1 min read

Förra årets inUse Award-vinnare: ”Det har betytt väldigt mycket”

Read 1015 times

Snart delas inUse Award 2016 ut. Förra årets vinnare Sitevision har haft mycket nytta av sin utmärkelse från i fjol. – Det har betytt väldigt mycket, säger vd Anders Korsvall.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut! 

Förra året var den lyckliga vinnaren av inUse Awward webbpubliceringsverktyget Sitevsion. I juryns motivering stod det bland annat att ”svåra och komplicerade rutiner kan utföras lätt” – det var en stark vinnare med många fördelar för användarna. Nu har det gått ett år sedan segerns sötma.

Vad har det betytt för er, att ni vann ifjol?

– Det har betytt väldigt mycket både som bekräftelse för våra medarbetare att det vi gör är bra och på marknaden har många uppmärksammat det. Många har sett att vi har vunnit. Det är kul att det finns ett pris som uppmärksammar användbarhet, säger Anders Korsvall, vd och marknadschef på Sitevison.

– Att vi vann motiverar oss att fortsätta fokusera på det vi tycker är allra viktigast och det är att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder. Att skapa en användarupplevelse i världsklass är viktigt för oss.

Vad var er hemlighet för att vinna priset, hur blir man framstående på användbarhet?

– Det som genomsyrar hela vår företagskultur är att göra det så enkelt som möjligt för användaren. Det är viktigt att hela tiden sätta slutanvändaren i första rummet. Inte tänka features utan ‘vad kommer det här göra för nytta i användarens vardag?'.

Vad ser ni som det viktigaste just nu, i år, inom användbarhet?

– Det händer mycket, det har aldrig gått så fort som nu, man måste vara redo att hänga med. Det gäller att bygga sin lösning så att man snabbt kan dra nytta av den teknikutveckling som ständigt sker. Vad det blir är svårt att se, men det gäller att vara redo. Vi samlar in feedback från våra kunder, för ständig utveckling och förbättring.

Kom på Prisutdelningsfesten den 20 oktober, då årets inUse Award delas ut!