— 1 min read

Finalistframgång firades på Waterfront

Read 943 times

En av de fem bidragen i final till Stora Designpriset – ännu en stor framgång för Renovas kundportal som inUse varit med och tagit fram. Men något vinnarpris blev det inte den här gången. Årets segrare blev CELLINK och deras 3D-bioskrivaren BIO X. – Att vara en av topp fem inom design i Sverige känns fantastiskt och bevis för att vi gör skillnad på riktigt, säger Cecilia Brunemark, inUse.

Det är designens betydelse för konkurrenskraft och lönsamhet som är drivkraften för Teknikföretagens initiativ att dela ut Stora Designpriset. 

2019 blev det Cellink och 3D-bioskrivaren BIO X som fick ta emot det allra största jublet under galan på Stockholm Waterfront, när man fick Stora Designpriset. Men alla fem finalisterna firade sina smarta lösningar och fick diskutera högt och lågt om design under måndagseftermiddagen.

– Fantastiskt roligt att få göra den här resan tillsammans med Renova. Värdefullt att få reflektera över vad vi gjort tillsammans och vad design bidrar med, hur vi gemensamt har skapat en enklare vardag för Renovas kunder och anställda, säger Cecilia Brunemark, Head of inUse Göteborg.

Renovas kundportal har utvecklats för att få till effektivare och bättre avfallshantering för Renova Miljös kunder. Ju bättre kunderna kan sortera, desto bättre blir det för miljön. Med hjälp av tillgänglig data och genom att förstå användarna har man lyckats få till en väldigt bra lösning. Kundportalen har tidigare mottagit CIO Awards som Årets Hållbara projekt och att nå finalen i Stora Designpriset är naturligtvis också en stor framgång.

– Vi hjälper Renovas kunder att bli mer miljösmarta genom att dela med oss av all den kunskap och information som finns inom Renova och vi gör det på ett enkelt och snyggt sätt. Tillsammans med Renova har vi satt en ny standard för branschen, säger Cecilia Brunemark.